Ahlatcı sanayiye ne zaman geçecek?

İşadamı Ahmet Ahlatcı sanayi sektörüne ne zaman yatırım yapacak? Bu sorunun cevabını sadece ben değil, Çorumlu da merak ediyor.

24 Ocak 2017 Salı 00:32
Ahlatcı sanayiye ne zaman geçecek?

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM


İşadamı Ahmet Ahlatcı sanayi sektörüne ne zaman yatırım yapacak? Bu sorunun cevabını sadece ben değil, Çorumlu da merak ediyor.


Çorum’un renkli kişiliği ile yakından tanıdığı işadamı Ahmet Ahlatcı’nın ülke ekonomisine direkt katma değer sağlayacak üretim sektörüne yatırım yapması beklentisi giderek artıyor.


Doğalgaz dağıtım işi, Organize Sanayi Bölgesi’ne kurduğu altın rafinerisi ve güneş enerjisi yatırımı, otomotiv sektörü, eğitim ve sağlık hizmetlerinde faaliyet gösteren Ahlatcı, son olarak 300 milyon lira maliyetle bir alışveriş merkezini devreye aldı. Ahlatcı ayrıca Milli Piyango ihalesine talip olduğunu açıkladı.


Ahlatcı’nın rafineri ve güneş enerjisi dışında yoğunlukla hizmet sektörüne yaptığı yatırımlarla istihdamı artırması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken, 300 milyonluk AVM yatırımının Çorum’un vergi gelirinin yarısına tekabül ettiği ifade ediliyor.


Çorumlu’nun bundan sonraki süreçte büyük çaplı bir işadamı olan Ahlatcı’dan beklentisi; ülkemizin kalkınması için sanayi sektörüne yatırım yapması, yerli patentli teknolojik ürünleri üretip ihraç edebilecek konumu yakalaması. Ülkemizin de hedeflediği kalkınmışlık ve gelişmişlik kriteri de bu olsa gerek.


Son Güncelleme: 24.01.2017 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165