Ahlatcı’nın 10 yıllık hedefi

İşadamı Ahmet Ahlatcı aradı. Benim ve Çorumlu’nun merakla sorduğu ‘Ahlatcı sanayi sektörüne ne zaman geçecek?’ sorusuna açıklık getirdi.

26 Ocak 2017 Perşembe 13:33
 Ahlatcı’nın 10 yıllık hedefi

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

İşadamı Ahmet Ahlatcı aradı. Benim ve Çorumlu’nun merakla sorduğu ‘Ahlatcı sanayi sektörüne ne zaman geçecek?’ sorusuna açıklık getirdi.


‘ÜRETİME 1985’DE GEÇTİM’


Ahlatcı, 1985 yılında sanayi üretimine başladığını, ticari hayatının 40 yıldır aralıksız sürdüğünü söyledi.


Ahlatcı, değerlendirmesinde şöyle konuştu; “Ahlatcı firması olarak 1985 yılında memlekete katma değer sağlayacak üretim faaliyetlerine başladım. Organize Sanayi Bölgesi’nde CNC tezgahlarını kullanarak üretim yapan firmalarımız var. Ahlatcı firması olarak CNC tezgahlarından onlarca kat daha fazla makine ve teçhizatla üretim yapıyoruz.

‘ALTINI İŞLEYİP İHRAÇ EDİYORUZ’

24 ayar altını sertleştirip Dubai’ye ihraç ediyoruz. Alkın rafinerisi yaptık. Türkiye’de tüm kuyumculara külçe altın işliyoruz. Geri dönüşüme giden teknolojik ürünlerdeki altını ekonomiye kazandırıyoruz.

‘GÜNEŞ ENERJİSİ ALT YAPISINI ÜRETECEĞİZ’

Organize Sanayi Bölgesi’nde güneş enerjisi sistemini kurduk. Enerji üretiyoruz. Daha önemlisi güneş enerjisi alt yapısını üretecek malzemelerin üretimini gerçekleştireceğiz.

KOZA, PİYANGO, ENERJİ VE FAİZSİZ BANKACILIK


Allah nasip ederse gelecek 10 yıllık hedefimizi belirledik. Birincisi TMSF’ye devredilen Koza Altın’a talibiz. Milli Piyango’yu Çorum’a getireceğiz. Faizsiz Bankacılık projem var. Güneş enerjisi panellerinin alt yapı malzemelerini üreteceğiz.

‘TEŞVİK SİSTEMİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

Türkiye 15 Temmuz’dan sonra ekonomik saldırılara maruz kalıyor. Ahlatcı olarak Çorum’da kazandığımızı yine memleketimize yatırıyoruz. Çorum’da kazanıp dışarı götürenler var. Ekonomide teşvik sistemi sil baştan yenilenmeli. Onca hain saldırıya rağmen ülkemizin kaynakları zengin.”


ŞEHRİ YÖNETENLERE ÇAĞRI


Volkswagen’in Çorum Satış Bayisi de olan işadamı Ahmet Ahlatcı, görüşmemizde ünlü otomotiv firmasının Türkiye genelinde montaj fabrikası kurmak için yer aradığı bilgisini tekrarladı. Şehri yönetenlere önemli bir çağrıda bulundu.


‘YATIRIMI ÇORUM’A ÇEKMELİYİZ’


Ahlatcı şöyle devam etti:


“Otomotiv montaj fabrikası yatırımını Çorum’a çekmeliyiz. Ankara yolu üzerinde Celılkırı olarak adlandırılan havaalanı alanı işaretli geniş arazi çok uygun.


1 MİLYON M2 ARAZİ ARIYOR


Dev otomotiv firması Türkiye’de montaj fabrikası kuracağı 1 milyon m2 büyüklüğünde arazi arıyor.


CELİLKIRI BOMBOŞ BEKLİYOR


Ankara Yolu Celilkırı mevkiinde havaalanı işaretli geniş ve kıraç arazi bomboş bekliyor. Devlet hazine arazisi olan bu bölgeyi Volkswagen’e tahsis etmezse işadamları olarak biz alıp verelim. Montaj fabrikası kurulursa yan sanayi müthiş gelişir. Çorum’un yüzde 5 olan işsizlik oranı yüzde 1’e düşer. İnsanlar en az asgari ücretle iş bulur.”



Son Güncelleme: 26.01.2017 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbetçi 2017-01-26 17:16:42

Çorum kamuoyu birleşip söz konusu yatırımı şehre çekerse Ahmet Ahlatç'nın önerisine kulak verip çok ciddi bir finans noktası olacaktır, böylece bakın bakalım Havaalanı bu projenin gerçekleşmesi sonrası geliyor mu gelmiyor mu Çorum'a?

Avatar
Sungurbey 2017-01-26 20:26:26

Tamam, şehri kim yönetiyor; yerel yönetimde Belediye Başkanı, mülki idarede Vali; sayın Başkanımız ve Valimiz kesinlikle gerekeni yapacaktır; ümitle bekliyoruz. İnşallah, hadi hayırlısı.

Avatar
Sevcan Alagoz 2017-01-27 00:42:56

Diyorsa yapar o milletvekilleri bos adam değil ve havaalaninin gelmesi icinde ugrasan bir insan Coruma yaptigi yatirimlardan dolayi tebrik ediyorum.

Avatar
Atakan sağlamkaya 2017-01-26 23:52:56

Havaalanının gelmesi çok büyük iş değil aslında ama bizim vekillerden kaynaklanıyor o.. Çankırı Yozgat Amasya hangi açıdan Çorum'dan üstün.. bizimkiler hazır havaalanının önüne bi çorum koydurmaktan acizler

Avatar
Volkswagen 2017-01-27 03:30:32

Ahlatçı'nın araba fabrikası için girişimine MÜSİAD'dan tam destek geldi..

banner165