‘Aile şirketi’ iddialarına cevap verdi

Hitit Üniversitesi’ndeki akademisyen kadrosunda aynı soyada sahip 10 çiftin olması gündem olurken, Rektör Prof. Reha Metin Alkan o iddialara cevap verdi.

19 Eylül 2018 Çarşamba 14:15
‘Aile şirketi’ iddialarına cevap verdi

Hitit Üniversitesi’ndeki akademisyen kadrosunda aynı soyada sahip 10 çiftin olması bazı sosyal medya hesapları ile internet haber sitelerinde gündeme geldi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, o iddialara cevap verdi.

Rektör Alkan Sözcü'ye yaptığı açıklamada, şöyle dedi; “Eğer bir kişi çıkıp haksız yere işe adam alıyorlar derse ben hesap vermeye hazırım. Burada liyakat sistemi var. Akademisyenlerin meslektaşlarıyla evlenmesi veya aynı okulda görev yapması normal. Adam kayırma veya idarecinin özel bir yakınlığı olmaması önemli” dedi.

BAŞARILAR KONUŞULMUYOR

Bir sürü başarımız var, 12 yaşında bir üniversiteyiz ve adımız hiçbir kötü duruma karışmadı. Akademisyenin meslektaşı ile evlenmesi doğaldır. Bizde de genelde böyle oldu. Başarılarımızı konuşmak yerine bu tarz şeyleri konuşmak bizi çok incitiyor. Buraya giren insanların hiçbiri eşinden dolayı alınmış değil. Buraya çalışanlar liyakatla alınıyor.

KİMSEYE ‘EVLENMENİZ YASAK’ DİYEMEYİZ
Eğer bir kişi çıkıp haksız yere işe alıyorlar derse ben hesap vermeye hazırım. Yayın sayımızı on katına çıkardık, eklerimizi artırdık. Kurulacak bilim üssü çalışmaları için Antartika'ya gittik. ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' kapsamında kendi ekmeğimizi ürettik. Ama bunların hiçbiri konuşulmadı.

darecinin özel bir yakınlığı olması, bir idarecinin herhangi birini kayırması ya da gerek olmayan bir kadroya yakınını alması problemdir. Üniversiteye gelenlere ‘evlenmeniz yasaktır’ dememiz mümkün değil. Küçük bir ilde başarılar elde etmeye çalışıyoruz ve bunlarla gündeme geliyoruz ve bu bizi üzüyor.”

Son Güncelleme: 20.09.2018 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alemi Salat Zannetmek 2018-09-19 15:44:34

Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Araştırma Görevlisi Çağrı Suiçmez;

Prof. Dr. Faruk Yamaner, Öğretim Üyesi Emre Yamaner,

Öğretim Görevlisi Hamdi Öbekcan, Araştırma Görevlisi Mehmet Öbekcan

Şaban Zorlu, Öğretim Görevlisi Muhammed Fatih Zorlu;

Sayın Rektör Bu kişiler evliyse başımıza taş yağacak

Avatar
has çorumlu 2018-09-19 14:37:26

hocam içinizde az biraz Allah korkusu varsa ahiret günü ve mahşer gününe imanınız varsa herkes biliyor nasıl torpil yaptığınızı insanları lütfen salak yerine koymayın kime nasıl özel ilan çıktığını çok iyi biliyoruz.

Avatar
Alkan 2018-09-19 14:23:16

Soy ismi Alkan olanlar niye yok Bu listede?

Avatar
Tek eş dost değil 2018-09-19 23:14:50

Tek akraba üniversitesi deği .Yüzlerce haketmeden üniversitede kadro alanlar var .Rektör Bey çok iyi biliyor bunları.

Avatar
Asgari Zeka 2018-09-19 16:29:49

Yahu adam ek olarak haketmeden alınan yok diyor. Keşke ataların Asya'da kalsaydı senin:)))

Avatar
Rahmi 2018-09-19 22:14:56

Almış olduğun yardımcı doçentin 7 yıldır yayını yok, bütün hocalar başka illerden birilerinin selamı ile yerleşiyor, Allah biliyor sayın Alkan , hesabını vereceksin , bu torpille aldığın kişilerin

Avatar
Berkasilcan 2018-09-19 22:17:05

Rektör Bey, maalesef üniversite aile şirketi döndü. Yukarıda ibraz edilen isimlere ilave olarak sayılacak onlarcası var. Osmanli devletinin çöküşün de maalesef beşik ulemalarının tesiri de var.

Avatar
hakan 2018-09-20 08:45:01

BAŞKA BİR İLDE MEMURUM ÇORUMLUYUM ÇORUMA HİTİT ÜNİVERSİTESİNE NAKİL GEÇMEK İSTEDİM 3 YIL UĞRAŞTIM GİTMEDİĞİM MİLLETVEKİLİ SİYASİ KALMADI DÜŞÜNÜN MEMUR NAKİL İŞLEMİNDE BİLE DÜŞÜLEN DURUMU ÇOK YAZIK ÇOK AYRICA ŞİMDİ DAHA İYİ BİR ÜNİVERSİTEYE GEÇTİM.........

banner165