Akademik yıl açılışında teröre ortak tepki

Hitit Üniversitesi 2015-2016 akademik yıl açılış töreni gerçekleştirildi.

12 Ekim 2015 Pazartesi 18:43
Akademik yıl açılışında teröre ortak tepki


Hitit Üniversitesi 2015-2016 akademik yıl açılış töreni gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Spor Salonu’nda düzenlenen akademik yıl açılışına AK Parti Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri  Uzm. Dr. Ömer Sobacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu,  bazı STK temsilcileri ve daire müdürleri ve akademisyenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşması ile devam etti.

Açılış töreninde Rektör Alkan, Başkan Külcü, AK Parti Çorum Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Cahit Bağcı ve  Salim Uslu ile TÜBA Başkanı Prof.Dr. Ahmet Cevat Acar birer konuşma yaptı.

Ankara Tren Garı Kavşağında yaşanan patlama nedeniyle terörü lanetleyen Başkan Külcü,” Bu saldırı milletimizin birliği, beraberliği ve geçeğine yapılmış bir saldırıdır. Alevci, sünni, Türk, Kürt, laz ve çerkeziyle biz bu toprakları vatan yaptık birbirimize. Üniversitemize gelen yeni gençlere hoş geldiniz diyorum. Kapımız ve gönlümüz her zaman açık sizlere. Güzel, huzurlu ve yaşamaktan keyif alacağınız bir şehre geldiniz. Aynı zamanda güzel ve iyi bir üniversiteye geldiniz. Hitit Üniversitesi geride bıraktığı 9 yılı dolu dolu değerlendirdi. Son 3,4 yılını bende yakından takip ettim ve destek vermeye gayret ettik. Reha Metin Alkan döneminde akademik bakımdan, öğrenciler bakımından kalite artmıştır. Şahsında her birini tebrik ediyorum. Dünyada stratejik olarak kalan tek şey bilgidir. Bunu yatırıma dönüştürürsek güçlü devlet, güçlü millet oluruz.” Dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise, yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, üniversitenin yanında oldukları mesajını verdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı da, “Güçlü Türkiye’den korkanlar Türkiye’yi tuzak kurmaya ve sıkıntılı günlere çekmek istiyorlar. Gün birlik olma günü ve fitne ile ayrımcılığa karşı beraber hareket etme günü. Bilim alanında şehriyle bütünleşmiş iddialı bir üniversite olma yolunda yürüyen üniversite var. Bu başarıda katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Çorum üstüne düşeni yapmış güçlü bir üniversite çıkarmıştır. Rektörümüzle de Çorum olarak gurur duyuyoruz. İnşallah 2016 yılı ödeneği ile Hitit Üniversitene yapılan ödenek %20-25 ‘i geçecek ve sadece yatırım ödeneği 50 milyon TL’yi aşacak.” Diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise,  “Hem fiziki hem eğitim hem öğrenci sayısı itibariyle hızlı gelişme kaydediyoruz. Hocamızın çalışmaları takdire şayan. Ciddi çalışmalarımız var. Türkiye genelinde 176 üniversitemiz var. Hükümetimiz gençler için iyi bir gelecek hazırlamaya çalışıyor. Kendi işini kurmak isteyen gençlere imkan hazırlıyor. Makine Mühendisliği binamızın yapımı söz konusu. Önümüzdeki yıl fakülte binamızın yapımına başlanacak inşallah” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından akademik yılın açılış dersini veren Prof.Dr. Ahmet Cevat Acar verdi. Acar, ilk derste TÜBA’nın(Türkiye Bilimler Akademisi) geçmişini anlattı.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlere  kaybeden Allah’tan rahmet dileyen Acar, ailelere  sabır ve metanet dileğinde bulundu. Acar, Türk devletinin bekası için şehit olan tüm şehitlerimizi de rahmetle andıklarını kaydetti.

ABD’de yaşayan Türk Bilim Adamı  Aziz Sancar’ı gençlere örnek veren Acar,“Aziz Sancar bilim insanı olarak ilk defa kimya dalında Nobel ödülünü kazandı. Aziz Sancar hocamız gurur duyduğumuz bir insan. Kendisi Türk gençliği içinde güzel bir rol model oldu.” Dedi.

1 Nisan 2013–9 Ekim 2015 tarihleri arasında unvanı değişen ve göreve yeni başlayan öğretim görevlilerine başarı belgesi ve birimlerine en yüksek puanla yerleşen öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.


Son Güncelleme: 12.10.2015 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165