Akademisyen gözüyle turizm

Çorum Hitit Üniversitesi Karadeniz Arkeolojisini Araştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi...

16 Nisan 2015 Perşembe 13:12
 Akademisyen gözüyle turizm


Çorum Hitit Üniversitesi Karadeniz Arkeolojisini Araştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARM) Müdürü Yrd. Doç. Esra Keskin, Türk turizminin dünya turizmi içerisinde ilk sıralarda yer aldığını ve bunun mutluluk verici olduğunu belirterek, “Ülkemizin dünya turizmi içerisinde hak etmiş olduğu bu yüksek potansiyele her yurttaşın sahip çıkması ulusal bir sorumluluktur” dedi. 

Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Yrd. Doç. Dr. Esra Keskin turizm alanında yapılacak her çalışmanın bir diğeri ile direkt yada dolaylı olarak etkileşimi olduğunu söyledi.

Karadeniz Bölgesinin gerek kültürel gerekse doğal güzellikleri ile ünlü olduğunu dile getiren Keskin, bölgenin eski çağlardan günümüze kadar devam etmiş tarihsel zenginliği ile bir cazibe merkezi olma özelliğini sürdürdüğünü kaydetti.

Denizle adeta bütünleşen ve son derece otantik, folklorik ve sosyolojik özellikleri barındıran bölgenin tarih, kültür, doğa, inanç, gastronomi, yerel mutfak, sağlık, iş ve kongre turizmleri gibi çok sayıda alternatif turizm için uygun konumda olduğunu dile getiren Keskin, “Hitit Üniversitesi, Karadeniz Arkeolojisini Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Karedeniz medeniyetlerinin arkeolojisi, tarihi, dili, sanat ve kültürünün araştırılmasına yönelik bilimsel çalışmalar yapmaktadır. Üniversitelerin bilim yuvaları olmanın yanında bulunduğu şehir ve çevre ile de bütünleşerek bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına katkılar sağlaması gerekiyor. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan bu konuda çok duyarlı. Bu bağlamda yapılacak tüm çalışmalara da destek olmaktadır” diye konuştu.

Merkez olarak Karadeniz Bölgesini içi ve dış turizm odaklarına tanıtmaya devam ettiklerini dile getiren Keskin, “Turizm bilincini artırmaya yönelik olarak insan odaklı çalışmalara önem veriyoruz. Bu bağlamda 'Dünü, Bugünü ve Yarını ile Karadeniz' konulu panel etkinlikleri dizisi planladık ve bunun ilk ayağı Şubat ayında Osmancık ilçesinde başladı. İlerleyen dönemlerde yeni çalışmalar ile Karadeniz Arkeolojisini uygulama ve araştırma çalışmaları ivme kazanmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.




İHA

Son Güncelleme: 16.04.2015 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165