Akademisyenler için çağrı

Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Üniversite Temsilcisi Mehmet Erol Çalmaz, üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının mali durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini bildirdi.

14 Eylül 2014 Pazar 16:32
Akademisyenler için çağrı
 Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Üniversite Temsilcisi Mehmet Erol Çalmaz, üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının mali durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Bazı üniversitelerde geliştirme- ödeneğinin uygulama kapsamının genişletilmesini isteyen Çalmaz, toplu sözleşme masasında üzerinde çalışma yapılması noktasında karar alınan öğretim elemanlarının mali durumlarının iyileştirilmesi konusunda sendika olarak hazırladıkları ve YÖK ile birlikte kamuoyuna deklare etikleri 'Öğretim Elemanlarının Mali Hakları' başlıklı rapordaki tespit ve tekliflerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Çalmaz, üniversite ödeneği oranlarına, müteakip iki yıl için 100'er puan artış sağlanmasını istedi.

657 sayılı Kanun dışında kendi özel personel rejimi ve mevzuatı bulunan hâkim ve savcılar için maaşlarında seyyanen bin 155 TL artış yapılmasına ilişkin teklifin Meclis'e gönderildiğini hatırlatan Çalmaz, benzer bir maaş artışının akademisyenler için de yapılması gerektiğini  kaydetti. Üniversite temsilcisi Erol Çalmaz, şöyle dedi; ”Diğer taraftan, öğretim elemanlarının maaşlarında önemli bir kalem olan 'geliştirme ödeneği', birçok üniversitede 15.12.2014 tarihi itibarıyla sona erecektir. Yine eğitim-öğretime başladıktan sonra 15 yılını dolduran üniversitelerde de 15. yılın sonunda ödeme sona erecektir. Bilindiği üzere, geliştirme ödeneği, diğer yükseköğretim kurumlarına göre sosyo-ekonomik açıdan daha az gelişmiş yerlerde öğretim yapan ve/veya yeterli sayıda öğretim elemanı sağlanamayan yükseköğretim kurumları ile bunların bölümlerinde görevli öğretim elemanlarına, söz konusu kurumlarda görev yapmalarını teşvik amacıyla yapılan bir ödemedir. Bu amaçla, söz konusu geliştirme ödeneğinin, 15 yıllık sınırlama da kaldırılmak suretiyle, idari personeli de kapsayacak şekilde 15.12.2014 tarihinden sonra da ödenmesine devam edilmesi yönünde ilgili Bakanlar Kurulu kararında gerekli düzenleme yapılmalıdır.”

Üniversite öğrencilerinin barınması sorunu

Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Üniversite temsilcisi Mehmet Erol Çalmaz, yükseköğrenimdeki öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için acilen çözüm alınması gerektiğini belirterek, "Son yıllarda üniversite sayısındaki artışla orantılı olarak öğrenci sayısındaki artışın ortaya çıkardığı barınma hizmetlerinde kapasite artırımı aynı oranda yürümediğinden sorunlar yaşanmakta, aileler eğitim-öğretim yılı başında büyük bir telaşın içerisine sürüklenmektedir. 17 Aralık Küresel Operasyonu'nda rol üstlenen bir kesime ait özel yurtların millet nezdinde itibar kaybetmesi nedeniyle, devlet yurduna geçmeye çalışan öğrencilerin talepleri karşılanmalı, aileler ve gençler telaştan kurtarılmalıdır. Devlet yurtları ise, sadece otel hizmeti sunmanın ötesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin de yer aldığı kültür mekânlarına dönüştürülmelidir."diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.09.2014 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165