‘Akif, büyük bir dava adamıdır’

Ak Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, İstiklal Marşı şairimiz, büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy'u 80.ölüm yıl dönümünde andıklarını söyledi.

27 Aralık 2016 Salı 19:17
‘Akif, büyük bir dava adamıdır’


Karadağ, “Mehmet Akif gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Mehmet Akif'in mısraları Türk milletine güç ve umut vermektedir” dedi. Karadağ, açıklamasında şunları dile getirdi:


“Her milletin yetiştirmiş olduğu kıymetli insanlar vardır. Bu manada Yüce Milletimizin bağrından nice kıymetli insanlar yetişmiş, dünya tarih sayfalarında yerlerini almışlardır. Bu kıymetli vatan evlatlarından biri de Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dur. Yazdığı eserlerle Milli mücadele döneminde yurdumuz işgal altındayken milletimize yeniden birlik olmayı öğretmiştir.

Bize en büyük desteği kurtuluş savaşının en çetin dönemlerinde milli bilinci, vatan sevgisini, bayrak sevgisini alevlendirecek bir kahramanlık destanı olan İstiklal Marşını yazmasıdır. Bayrak uğruna, vatan uğruna bağımsızlığımız için kanımızın son damlasına kadar savaşmamız gerektiğine dair milli duyguları bize aşılayan büyük bir dava adamıdır. Milli birlik ve beraberliği; “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.” dizeleriyle büyük bir coşkuyla ifade etmiştir.


Mehmet Akif gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır.


Mehmet Akif'in mısraları Türk milletine güç ve umut vermektedir. Ülke olarak keskin bir dönemeçten geçtiğimiz bu zor günlerde; Akif'in o gür sesinden işittiğimiz 'Korkma' hitabı milletimize dün olduğu gibi bugün de güç ve umut vermektedir. İçinde bulunduğumuz zaman dilimi göstermiştir ki; milli şairimizin o hep özlemini çektiği Asım'ın nesli, bu topraklarda hayat sürmekte ve şairin rüyasını gerçeğe dönüştürmektedir. Nitekim 15 Temmuz göstermiştir ki; Asım'ın nesli söz konusu vatan olunca ortaya çıkıp bedenini tanklara siper etmekte ve namusunu haine çiğnetmemektedir.


Bu topraklara ve bu milletin evlatlarına; nice kıymetli eser ve bir milli şuur armağan ederek aramızdan ayrılan Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 80. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”


 

Son Güncelleme: 27.12.2016 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.