‘Akif’i saygı ile anıyoruz’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras’ın, Mehmet Akif Ersoy’u 80.vefat yıldönümünde minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

27 Aralık 2016 Salı 19:49
 ‘Akif’i saygı ile anıyoruz’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras’ın, Mehmet Akif Ersoy’u 80.vefat yıldönümünde minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

“Millet olarak bağımsızlığa düşkünlüğümüzün, hürriyet sevdamızın manzumesi olan İstiklal Marşımız, şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla somutlaşmıştır. Vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanmıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşımızı, muhteşem mücadeleyi ruhunda hissederek mısralara döken bir mütefekkirdir” diyen Aras, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Bu yüzden eser, şahsi hissiyatında, ayağa kalkmaya karar vermiş Türklüğün bedeli kanla ödenmiş bağımsızlık beyannamesi olmuştur. Yürekleri bağımsızlık için çarpan kahramanlarımızın cephelerde savaşmaya devam ettiği, zaferin henüz gerçekleşmediği bir sırada yazılan bu muhteşem manzume, başarıya olan milli inancın ve kararlılığın ifadesi olmuştur. İstiklal Marşımız, tarihte esarete düşmemiş bir milleti boyunduruk altına alma girişimlerine karşı; milli vicdanların direnişidir. Vatan sevgisinin dirilişidir.

İstiklal Marşımızın her satırında istiklale özlemin ve her kelimesinde inancın ifadeleri bulunmaktadır. Bu manzum haykırışın; istiklal mücadelemizin sesi, nefesi ve mesajı olduğu kuşkusuzdur. Varlığımıza göz diken gafillerin ve şehit kanıyla sulanmış topraklarımızı kirletmeye cüret eden emperyalist mihrakların, bağımsızlığımıza zincir vuramayacağı istiklalimizin şiirsel beyanıyla herkese duyurulmuş ve ilan edilmiştir. Büyük bir aşkla, inanmışlıkla kaleme alınan mısralar, bizim için müşterek bir cevher, Türk milletine mensubiyetten gurur duyanların ortak hazinesidir.

Verilen millet mücadelesini, gösterilen kahramanlıkları, çekilen çileleri ve bağımsız yaşama iradesini satırlarında destanlaştıran ve özetleyen İstiklal Marşımız, aziz milletimiz yaşadığı sürece ihtiva ettiği derin anlamıyla eskimeyecek ve kalplerde asılı durduğu yerden inmeyecektir. Milletimizin birliği ve bütünlüğü, kardeşliğimizin mukaddimesi; bağımsızlık beyannamemizin bütününde ifadesini ve ruhunu bulmuş, görmesini ve almasını bilenlere bu kapsamda büyük nasihatler vermiştir.  Bu itibarla, mısralara dökülerek tarihin içinden gelen bu kutlu ses, “Ezelden beri hür yaşamış” milletimize zincir vurmaya hala çabalayan çevreler için de bir anlam ifade etmeli, bu muhteşem manzumenin derin anlamından habersiz olanlar Türk milletinin en umutsuz anlarda bile neleri başarabileceğini bir kez daha ibretle hatırlamalıdır.

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulan mücadelenin şuuruna vararak ecdadımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır. İstiklal Marşımızın yazılmasına canları pahasına vesile olan aziz şehitlerimizi, kahramanlarımızı ve bir fazilet ve ahlak timsali olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80.seneyi devriyesinde saygıyla yâd ediyor, en derin minnet ve şükran duygularımla Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”

Son Güncelleme: 27.12.2016 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.