Akif’in şiirlerini okuyacak

Çorum Belediyesi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 78. Yıldönümünde düzenlediği programla anacak.

15 Aralık 2014 Pazartesi 16:01
 Akif’in şiirlerini okuyacak


Çorum Belediyesi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 78. Yıldönümünde düzenlediği programla anacak. Ünlü sanatçı Serdar Tuncer, gecede Mehmet Akif'in şiirlerini okuyacak. Gecede ayrıca Akif'in bestelenmiş şiirleri de seslendirilecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Mehmet Akif Ersoy'un Cumhuriyet tarihinin önemli şahsiyetlerden birisi olduğunu söyledi. Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nı kaleme almanın yanı sıra milli mücadeleye de büyük katkılar sunduğunu vurgulayan Gül, "Mehmet Akif, bizim milli şairimiz olmasının yanı sıra Milli Mücadele döneminde Anadolu'yu karış karış gezmiş, insanımızı umut aşılamıştır. Düşmana karşı birlik çağrısı yapmıştır. Bizlerin o dönem içerisinde birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında önemli katkılar sunmuştur. Böylesine önemli bir şahsiyeti, vefatının her yıl dönümünde olduğu gibi 78. yılında da etkinlikle yad ediyoruz. O'nu günümüz gençlerine en iyi şekilde anlatıp örnek almaları için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz." dedi.


Bu zamana kadar Mehmet Akif'i Çorumlulara doğru anlatabilmek için panel, konferans gibi birçok etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, "Mehmet Akif, yazdığı eserler ve verdiği mücadele ile günümüz gençliğine en güzel örneklerden birisidir. Gençlerimizin Akif'i çok iyi tanıyabilmeleri, O'nun fikirleri ile dağarcıklarını doldurabilmeleri amacıyla düzenlediğimiz programımıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz." dedi.  


Yarın (16 Aralık Salı) saat 19.30'da Devlet Tiyatro Salonu'ndaki programda Mehmet Akif'in bestelenmiş şiirleri de seslendirilecek. 




Son Güncelleme: 15.12.2014 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165