‘Akıl Defteri’ filmini okudular

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ( TDED )Osmancık Şubesi Akıl Defteri Film Okuma programını gerçekleştirdi. Film Okuma Programının yöneticiliğini Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel yaptı.

21 Şubat 2017 Salı 13:32
‘Akıl Defteri’ filmini okudular

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ( TDED )Osmancık Şubesi Akıl Defteri Film Okuma programını gerçekleştirdi. Film Okuma Programının yöneticiliğini Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel yaptı.


Akıl Defteri adlı filmin anlaşılmasının çok zor olduğunu bu filmi anlayabilmek için iki hatta üç defa sakin bir kafayla seyredilmesi gerektiğini belirten Mahmut Tökel, ' Film her bölümde kronolojik olarak önceye gidip olayların nasıl bu hale geldiğini görebiliriz. İlk öğrendiğimiz şeylerden biri  Leonard’ın karısına John G. adlı birinin tecavüz edip onu öldürdüğüdür. Bunu öğrenme şeklimiz ise bir hayli gariptir. Leonard bunu ve bazı şeyleri vücuduna dövmeyle kazımıştır. İlerleyen sahneler daha doğrusu gerileyen zaman gösteriyor ki Leonard’ın kısa süreli hafızası yoktur, buna sebebp olan kişi gene John G.’dir ve Leonard alacağı intikamı 5 dakika sonra unutacak bile olsa bu intikamı almaya yeminlidir.' diye konuştu.


Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, “Filmde hiç metafor kullanılmamış. Film psikoloji ve parapsikoloji üzerine kurulmuş bir film. En beğenilen yirmi beş film arasında gösteriliyor. Artık sonu sürprizli mi dersiniz,pür dikkat izlenmesi gereken filmlerden mi dersiniz yoksa Christoper Nolan’ın beynimizi çorba yapmak için çabaladığı filmlerden mi dersiniz bilmem. Filmin adım adım geriye gitmesi o kadar zekice olmuş ki, senaryo o kadar yaratıcı, işleniş baştan sona gitmesine rağmen o kadar merak uyandırıcı ki, hele o son yorumsuz…' dedi.


Tökel, “Bu filmde aslında birey ve toplumun hafızasının yok edilmesini de anlayabiliriz. Hafızası yok edilen insanların ve toplumların ne kadar kolay bir şekilde yönlendirilebildiklerini görmemiz gerekiyor' diyerek konuşmasını bitirdi.


Son Güncelleme: 21.02.2017 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.