‘Aklıselim hareket edilmelidir’

Ziraat Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Necati Gül, 16 Nisan referandum tarihi yaklaştıkça ‘evet’ ve ‘hayır’ ekseninde keskinleşen siyasal tartışmaların, toplumdaki gerilim katsayısını da haliyle biraz yükselttiğini söyledi.

01 Mart 2017 Çarşamba 10:23
 ‘Aklıselim hareket edilmelidir’


Ziraat Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Necati Gül, 16 Nisan referandum tarihi yaklaştıkça ‘evet’ ve ‘hayır’ ekseninde keskinleşen siyasal tartışmaların, toplumdaki gerilim katsayısını da haliyle biraz yükselttiğini söyledi.

“Referandum yarışını ‘vatanseverlik’ ya da ‘hainlik’ gibi son derece tehlikeli bir mecraya sürüklemeden demokratik bir iklimde tartışmayı başarabilirsek aslında kutuplaşma ve gerilim endişemiz de olmayacaktır” diyen Gül, her iki tarafından aklıselim hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Gül’ün konuya ilişkin açıklaması şöyle:


“Bu durumu illa da gerilim ve kutuplaşma artıyor diye yorumlamak çok doğru bir yaklaşım olur mu? Bu bir araştırma konusudur. Fakat görünen hoş değildir. Normal seçim süreçlerinde de siyasal tartışmaların tansiyonu her zaman yüksek olmuştur, muhtemelen bundan sonraki seçimlerde de aynı şekilde olacaktır.


Referandum yarışını ‘vatanseverlik’ ya da ‘hainlik’ gibi son derece tehlikeli bir mecraya sürüklemeden demokratik bir iklimde tartışmayı başarabilirsek aslında kutuplaşma ve gerilim endişemiz de olmayacaktır. Dünyanın bütün demokratik ülkelerinde benzer referandumlar, seçimler olur ve sonunda birileri kazanır, birileri de kaybeder. Bizde de olacak olan budur, ama ne hikmetse bu halk oylamasını adeta bir vatan müdafaasına dönüştürmüş bulunuyoruz.


16 Nisan bir vatanseverlik testi değil, millet iradesinin tecelli ettiği bir gün olacaktır. Sonuç ne olursa olsun 17 Nisan sabahı aynı havayı teneffüs etmeye, aynı hedeflere yürümeye ve en önemlisi de birlikte yaşamaya devam edeceğiz.


Seçimde farklı siyasal tercihlerde bulunduğumuz için birbirimizin vatan sevgisini test etmek gibi bir garabetin içine girmemeliyiz. Dolayısıyla bugün tercihlerimiz üzerinden boş yere birbirimizi hırpalayarak birlikte yaşama arzumuzu zaafa uğratacak bir cedelleşme içine girmek hiçbirimizin yararına olmayacaktır.


Sonuç olarak her iki tarafta aklıselim hareket etmelidir. Nihayet  “ evet” de olsa “hayır” da olsa bu sonucun ortaya çıkaracağı olumlu ya da olumsuzluktan “evet” diyende “hayır” diyende etkilenecektir. Milletimize düşen tercihlerini de bu durumu bilerek kullanmak, taraflara düşen ise erdemli davranmaktır.”


Son Güncelleme: 01.03.2017 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165