AKPM Genel Kuruluna Bayram Sitemi

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Strazburg'da yapılan AKPM Yaz Dönemi Genel Kurulu’nun gündeminde göç ve terörle mücadele konularının yer aldığını söyledi.

01 Temmuz 2017 Cumartesi 11:35
 AKPM Genel Kuruluna Bayram Sitemi


AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Strazburg'da yapılan AKPM Yaz Dönemi Genel Kurulu’nun gündeminde göç ve terörle mücadele konularının yer aldığını söyledi.


AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Fransa’nın Strazburg kentinde yapılan AKPM Yaz Dönemi Genel Kuruluna katıldı.


Yılda 4 kere toplanan AKPM Genel Kurulunun 2017 yılı 2'nci toplantısı, Londra ve Portekiz'deki saldırı ve yangınlar nedeniyle hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.


Oturuma başkanlık eden İspanyol parlamenter Antonio Gutierrez, "İngiltere'de Finsbury Park Camisi'ne yapılan saldırı, buradaki belirli bir toplumu, Müslümanları hedef almış durumda. Buna 'dur' demek zorundayız. AKPM olarak başlattığımız 'No Hate No Fear' (Nefrete ve Korkuya Hayır) kampanyasını yaymalıyız. Nefret ve korkuyla mücadeleye devam etmeliyiz. Dünyada terör ve nefrete karşı her türlü mücadeleye sayın üyelerden desteklerini sürdürmelerini istiyorum" dedi.


Fransa'nın Strazburg kentinde başlayan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) 2017 Yaz Dönemi Genel Kurulunun gündeminde göç ve terörle mücadele yer alırken, Türk Delegasyonu üyesi ve AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Avrupa Parlamenterler Birliği üye milletvekillerine bayram siteminde bulundu.


Genel kurulda yaptığı konuşmada; Ceritoğlu, bayramı ailesinden, çocuklarından ve Çorum halkından ayrı geçirdiği için içinde bir burukluk hissettiğini kaydetti.


Müslümanların dini bayramlarında da parlamentonun tatil olması gerektiğini söyleyen Ceritoğlu, “Müslümanlar olarak dini bayramlarımız çok önemlidir. Sizler Noel gibi bayramlarınızda parlamentoyu rahatlıkla tatil edebilirken bu hassasiyetinde keşke biz Müslümanlar içinde aynı duyarlılığı gösterseydiniz” dedi.


26 Haziran’da başlayıp, 30 Haziran'da sona eren genel kurulun ana gündemi hakkında bilgi veren Ceritoğlu, göç krizi ve terörle mücadele konularının ana gündem maddeleri olarak ele alındığını kaydetti.


Ceritoğlu, Türk delegasyonları olarak genel kurulun bayramda toplanması ile ilgili tepkilerini dile getirdiklerini söyledi.


Genel kurulun ilk gününde Akdeniz’deki göç sorunu ve insan hakları konularının görüşüldüğünü belirten Ceritoğlu, Türkiye’ye hiç gitmeden hazırlanan göç ve göçmen krizi raporuna itirazda bulunduklarının altını çizdi.


Genel Kurulda, sosyal Avrupaya ulaşılmasının yolunun göçmenlere karşı yaklaşımların daha duyarlı ve insalcıl yollardan geçtiğini vurguladıklarını ifade eden Ceritoğlu, Türk heyetinin önerdiği  ve Avrupa'nın teröre karşı ortak tepkisi olan “Başarılar ve Başarısızlıklar" başlıklı konuların güncel işler oturumunda tartışıldığını söyledi.


Son Güncelleme: 01.07.2017 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.