Aktif Eğitim Sen Taleplerini Dile Getirdi

Aktif Eğitimciler Sendikası Temsilcilik Başkanı Adem Yücel,öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olması yönündeki taleplerini belirterek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

22 Şubat 2016 Pazartesi 15:36
Aktif Eğitim Sen Taleplerini Dile Getirdi

Aktif Eğitimciler Sendikası Temsilcilik Başkanı Adem Yücel,öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olması yönündeki taleplerini belirterek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Ek gösterge memurların maaşının hesaplanmasında kullanılan, hizmet sınıfları ve eğitim durumları ile kadro unvan ve derecelerine göre farklılık gösteren bir katsayıdır. 1 inci derece kadrolar için uygulanmak üzere 1500’den 8000’e kadar çeşitli ek göstergeler belirlenmiştir. Mevcut durumda öğretmenlere uygulanan ek gösterge 3000’dir.” Şeklinde ifade eden Yücel,

“Ek gösterge rakamları, memurların aylık ücretlerini ondan daha çok da emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını doğrudan etkilemektedir. Düşük ek gösterge, özellikle emekli maaşlarında yüzlerce lirayı bulan hak kaybına neden olmaktadır.” dedi.

Yücel, açıklamasına şöyle devam etti, “Öğretmenler hem aldıkları eğitim gereği olarak hem de icra ettikleri kariyer mesleği olarak 3600 göstergeyi hak etmektedirler. Çünkü öğretmenle aynı süre eğitim almış, birbirine yakın şartlarda görev yapan diğer meslek gruplarındaki kamu çalışanlarında ek gösterge 3600 olarak uygulanmaktadır.


Emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde artış sağlayacak olan ve öğretmenler ile birinci derece kademe memurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergeleri 3600’e yükseltilmelidir.


Düşük ek gösterge özellikle emeklilikte öğretmenlerin elini kolunu bağladığından, hizmet yılını doldurmuş birçok öğretmen emekli olmak istememektedir. Ek gösterge 3600’e çıkartıldığında öğretmenlerin büyük bir kısmı emekli olabilecek, böylece daha makul emekli maaşı sayesinde daha müreffeh bir hayat yaşayacaklardır. Aynı zamanda, atama bekleyen genç öğretmenlerin önü açılmış, eğitim kadrosu tazelenmiş olacaktır.

AKTİF EĞİTİM-SEN OLARAK ÖNERİMİZ

Öğretmeni mutlu olmayan bir milletin sağlıklı gelişmesi ve üretmesi mümkün olamaz.


Küreselleşen dünyada insan ve insan ilişkileri başarıyı doğrudan etkilerken teknolojik gelişmelerle birlikte eğitim anlayışı ve öğretmenin sorumlulukları da artmaktadır. Bir kamu görevi gören öğretmenlerin çağa ayak uydurma, yeni nesillere gereğince rol model olabilmesi için her geçen gün kendini geliştirmesi gerekmektedir. Bütün bunları yerine getirebilmesi için gerekli ihtiyaçları da günümüz şartlarında zamana bağlı olarak artmaktadır. Gelecek nesilleri yetiştirme vazifesini üstlenmiş, mesleki itibara her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan bir kariyer mesleğini icra eden öğretmenlerin ek göstergelerinin ve aldıkları ek ders ücretlerinin yükseltilmesi gerekmektedir. Hep beraber eğitim kalitesini yükseltmek, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu artırmak, hak ettiği itibarını geri vermek, insanca yaşama hakkına ve hayat standardına ulaştırmak istiyorsak, maddi manevi sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu sorunların başında yer alan ekonomik problemlerin çözümü için de öğretmenlerin ek göstergeleri 3600’e çıkartılmalıdır.

 

 

 

 

 

 

Biz Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, 14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “IV- Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (b) bendinin aşağıdaki gibi değiştirilmesini istiyoruz.

 

Derece

Ek gösterge

Derece

Ek gösterge

1

3600

5

1300

2

3000

6

1150

3

2200

7

950

4

1600

8

850

 

 

Aktif Eğitim-Sen olarak, öğretmenlerin bu konudaki talep ve önerilerini, resmi bir yazı ile başta MEB olmak üzere ilgili bakanlıklara ilettik.

Taleplerimizin hayata geçmesi için ülke genelinde yürüteceğimiz kampanyaya, bütün öğretmenlerimizden ilgili yerlere ve tüm milletvekillerine e-dilekçe göndererek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla kokart takarak destek vermelerini bekliyoruz.”

 

Son Güncelleme: 22.02.2016 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165