Aktif Eğitimciler kan verdi

Aktif Sen Çorum Temsilciliği tarafından kan bağış kampanyası düzenlendi. Sendika üyeleri Kızılay'ın kan...

17 Kasım 2014 Pazartesi 12:12
 Aktif Eğitimciler kan verdi


Aktif Sen Çorum Temsilciliği tarafından kan bağış kampanyası düzenlendi. Sendika üyeleri Kızılay'ın kan bağış merkezine giderek sosyal sorumluluk adına bağışta bulundu.


Sosyal sorumluluk gereği üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını belirten Aktif Sen İl Temsilcisi Adem Yücel, kan bağışı sonrası yaptığı açıklamada, “Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Her yıl binlerce insan, kazalar ya da hastalıklar neticesinde kan bulamadığı için hayatını kaybetmektedir. Buna karşılık yapılan araştırmaların da gösterdiği gibi, gelişmiş ülkelerde gönüllü bağışçı oranı nüfusun %5'ine ulaşırken bu oran Türkiye'de %1,5 civarındadır ve ne yazık ki çok düşüktür. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabilmektedir.


Uzmanlar, “Toplumumuzda kan bağışının önündeki en büyük iki engel, yanlış bilgilenme ve toplumsal duyarsızlıktır. Ülkemizde, genel olarak kan bağışlama alışkanlığının yerleşmemiş olması ve bağışçıların sağlık sorunları ile karşılaşacağı kaygısı, kan ve kan ürünleri açısından bir kaynak darlığı doğurmaktadır” derler.  Biz de Aktif Eğitimciler olarak, böyle hayati bir konuda toplumsal bilinç oluşturmak için üzerimize düşen görevi yerine getirmek sorumluluğu ile kan bağışı yaptık. Amacımız topluma her konuda örnek olması gereken eğitimciler olarak, başta tüm eğitim çalışanları ve tüm halkımıza, özelliklede gençlerimize model olarak, "Kan Bağışı Yaşam İçin Yapılan Bir Armağandır ve Kan bağışı yaparak Bir hayat Kurtaralım" bilinci oluşturmaktır.


Kan bağışı kampanyamıza destek veren tüm üyelerimize teşekkür eder ve sağlıklı yaşamlar dilerim.” ifadelerine yer verdi. 




Son Güncelleme: 17.11.2014 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ne Yaman Çelişki ve Pişkinlik 2014-11-17 14:54:27

bu halkın yıllarca kanını emdiniz şimdi de kan verme pozlarıyla bu topluma ve ümmete yapılan ihaneti unutturacağınızı mı zannediyorsunuz?gülünç olmayın! chp ile birlikte seçimlerde mide bulandırıcı ittifaklara girdiğinizi, suriye yardım tırlarına ve i̇hhya operasyon,mavimarmara, başörtüsü,28 şubat,17 aralık vb omurgasızlıkları unutmayacağız, unutturmayacağız!!!