Aktif Sen itiraz etti

Aktif Sen İl Temsilcisi Adem Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yasa taraşını doğrultusunda...

24 Ağustos 2014 Pazar 16:06
 Aktif Sen itiraz etti


Aktif Sen İl Temsilcisi Adem Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yasa taraşını doğrultusunda okul müdürlerinin görevlerinin sona erdirilmesini tasfiye olarak nitelendirdi.


Yücel, yaptığı açıklamada özetle, “Yaklaşık 16 bin okul müdürünün yeniden görevlendirilmeleri için yapılan puanlama süresi tamamlanıp sonuçlar açıklanmıştır. Yapılan puanlamada 75 ve üzeri alan müdürler istemeleri halinde 4 yıllığına yeniden görevlendirilebilecekler. Ancak puanlama şekline bakıldığında daha öncede sendika olarak yapılan uygulamaya karşı çıkmıştık. Puanlamanın yüzde 60 gibi büyük bir oranı, yani tamamen belirleyici unsuru İlçe Milli Eğitim müdürü ve iki şube müdürü tarafından değerlendirmiştir. Ancak süreçten önceye şöyle bir baktığımızda, Mili Eğitim müdürlerinin ve şube müdürlerinin tamamına yakını yeni değiştirildi. Ve bu Mili Eğitim Müdürlerinin ve şube müdürlerinin  hiçbiri  bulundukları illerdeki okul müdürlerinin hiçbirini tanımıyorlar. Tanımadıkları isimler hakkında nasıl oluyor da puanlamada yüzde 60 gibi büyük bir oranda not veriyorlar. Bu akıllara daha öncede kamuoyunu rahatsız ettiği şekilde hükümete yakın sendikanın belirlediği isimlerin öne çıktığı iddiasını maalesef akıllara getiriyor.” İfadelerine yer verdi.





Son Güncelleme: 24.08.2014 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.