Alaca İçmesuyu Şebekesi Yenileniyor

Alaca İçmesuyu İnşaatı İşi İller Bankası A.Ş. Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca 25 Mayıs 2016 tarihinde ihale ediliyor.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 16:14
Alaca İçmesuyu Şebekesi Yenileniyor

Alaca İçmesuyu İnşaatı İşi İller Bankası A.Ş. Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca 25 Mayıs 2016 tarihinde ihale ediliyor.


100 Yıllık İçmesuyu İhtiyacı Sağlandı


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Yatırımlarımızı planlanan program dahilinde gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimizde Alaca ilçemiz içme ve kullanma suyu kuyulardan temin edilmekte sağlıklı ve düzenli su temininde sıkıntı yaşamaktaydı. Kalkınma Bakanlığı ve Devlet Su İşleri nezdinde Belediye Başkanımızla birlikte yaptığımız çalışma ve görüşmelerin neticesinde teknik ve hukuki engeller hızla aşılarak yatırım programına dahil edilmiş ve aynı yıl Koçhisar Barajı 1.Kısım İçmesuyu İsale hattı ve Arıtma tesisi ihalelerinin yapılması da sağlanmıştı. 2015 yılında isale hattıyla birlikte arıtma tesisini hizmete açarak Alaca ilçemizin 100 yıllık su ihtiyacını gidermiş olduk. Ayrıca Koçhisar Barajı içmesuyu alım noktası ile ilgili DSİ proje çalışmasını yapıyor. Alım noktası projesi ile de içme suyumuz daha da sağlıklı hale gelecektir.


Şimdi de İçmesuyu Şebekesini Yeniliyoruz


İçmesuyu kaynak ve arıtma tesisi sorunumuzu çözüme kavuşturduktan sonra şehir içi şebeke hatlarının yenilenmesi için Belediye Başkanımız Muhammet Esat Eyvaz ile yaptığımız çalışmaların neticesinde İLBANK ihale hazırlıklarını tamamladı. 25 Mayıs Çarşamba günü Ankara’da yapılacak ihale ile şehir ana boruları, 173 Bin metre şebeke hattı yenilemesi, 2.500’er m3’lük 1 yeni depo yapımı ile 1 mevcut depo onarımı, sanat yapıları, 5 Bin adet abone bağlantısı, elektrik ve mekanik işlerinin yapımı sağlanacaktır. Hayırlı olsun” dedi. 

Son Güncelleme: 04.05.2016 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.