Alaca’da çifte bayram

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Çorum’un Alaca ilçesine yaptırılan ilin en büyük sulama projesi olan...

27 Temmuz 2014 Pazar 16:51
 Alaca’da çifte bayram


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Çorum’un Alaca ilçesine yaptırılan ilin en büyük sulama projesi olan Koçhisar Barajı sulama projesinin temeli atılırken, Koçhisar 1. kısım içme suyu isale hattının da açılışı yapıldı. 

Açılışa Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Lütfi Akça, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Diriz, Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Diriz, temeli atılan Koçhisar Barajı sulama projesi hayata geçtiğinde 118 bin dekar arazinin suya kavuşacağını belirtti. Projenin Çorum’un en büyük sulama projesi olduğunu dile getiren Diriz, 75 milyon TL’ye mal olacak projenin ekonomiye yıllık katkısının 34 milyon TL olacağını belirtti. Sanayisiyle ön plana çıkan Çorum’un tarım alanında bir atılım gerçekleştireceğini dile getiren Diriz, barajdan temin edilecek suyla ilçenin yıllık 2.5 milyon metreküplük su ihtiyacının karşılanacağını sözlerine ekledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça ise, hedeflerinin 2023 yılına kadar ülkedeki sulanabilir tarım arazilerinin tamamını suyla buluşturmak olduğunu açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak son 12 yılda 75 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Akça, şöyle konuştu: “Bunun büyük bir kısmını su yatırımları oluşturuyor. Ülkemize 268 baraj kazandırırken, 20 milyon dekar araziyi de suya kavuşturduk. Türkiye’nin 890 milyon dekar olan sulanabilir arazisinin 60 milyon dekarını suyla buluşturduk. Hedefimiz ülkemizdeki sulanabilir arazilerin tamamını 2023 yılına kadar sulamaktır.” 

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, hayalleri gerçekleştiren bir iktidar olduklarını belirterek, “Hüseyinovayı sulayacak büyük bir tesisin temelini atıyoruz. Proje 3 etapta bitecek. Koçhisar barajı hayaldi. Hayalleri gerçekleştiren bir iktidarız. Sadece bu mu hayır. Hastane bitti, TOKİ bitti. Fen Lisesi geldi. Kız İmam Hatip Lisesi geldi. Dumlupınar ilköğretim okulunu yeniden yapacağız. İlçeye ayrıca yeni bir hükümet konağı yapacağız. Yaptığımız her yatırımla Alaca ilçemizi bir adım öteye taşıyacağız” dedi.

Ak Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı da, projenin Alaca'nın ekmeğini büyüteceğini, ekonomisini geliştireceğini, bölgedeki hayvancılığa katkı sağlayacağını ve bu sayede yem bitkileri üretimine bu projeyle destek vermiş olacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas da, yılan hikayesine dönen Koçhisar Barajı sorununun AK Parti iktidarında çözüme kavuştuğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye’de siyasetin temize çekildiğini dile getiren Kafkas, “Başbakanımızla birlikte bu ülke üçüncü bin yılın başında onurlu bir yürüyüşe başladı. Bu milletin makus talihini yıkacak emin adımlarla geleceğe yürümeniz için 10 Ağustos’ta yapılacak seçimlerde başbakanımıza sahip çıkmanızı istiyorum. Bunu yarınlarımız için yapmalıyız.”

Törenden sonra Cumhuriyet meydanında vatandaşlara toplu iftar yemeği verildi.





İHA

Son Güncelleme: 27.07.2014 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.