Alacahöyük motifleri defilede

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu üyeleri tarafından ebru, filografi, rolyef, Koza, naht, çini, minyatür, hüsni-i hat...

13 Aralık 2014 Cumartesi 14:51
 Alacahöyük motifleri defilede


BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu üyeleri tarafından ebru, filografi, rolyef, Koza, naht, çini, minyatür, hüsni-i hat, dokuma, takı ve tezhip alanında hazırlanan 60 eserin yer aldığı Kültür Sanat Sergisi kapsamında 'Anadolu'daki Gelin Başlıkları' defilesi düzenlendi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (Merinos AKKM) defile gösterisine, sanatseverler ilgi gösterdi. BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu üyesi Hatice Hanedar Yüksel kreasyonu kıyafetlerden oluşan defile, büyük merakla izlendi. 6 manken tarafından tanıtılan Osmanlı kaftanları ve '1940'lı yıllara ait Çorum Alacahöyük, Mardin, Bursa Keles, Çanakkale, Çanakkale Biga yörelerinin gelin başlıkları, renkleri, desenleri ve el emeğiyle katılanların beğenisini kazandı. Defilenin sonunda Hatice Yüksel ve mankenler sahneye çıktı. Performanslarıyla alkış alan Yüksel ve mankenler, programın sonunda sanatseverlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


BKK Başkanı Semih Pala, Türkiye'nin en güçlü ve en büyük Kent Konseyi olan Bursa Kent Konseyi'nin her alanda çalışmalar yaptığını belirtti. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'nin yanı sıra Kültür Sanat Çalışma grubu tarafından 'Anadolu'daki Gelin Başlıkları' konulu program düzenlediklerini hatırlatan Pala, Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla her alanda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.





Son Güncelleme: 13.12.2014 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165