Altan Akpınar ikinci kez seçildi

Çorum Barosu Genel Kurulu'nda iki adayın yarıştığı seçimlerde, başkan adaylarından Av. Altan Akpınar aldığı 146 oyla Baro Başkanı olarak seçildi.

08 Ekim 2016 Cumartesi 20:13
Altan Akpınar ikinci kez seçildi


Çorum Barosu Genel Kurulu'nda iki adayın yarıştığı seçimlerde, başkan adaylarından Av. Altan Akpınar aldığı 146 oyla Baro Başkanı olarak seçildi.

Çorum Barosu Genel Kurulu önceki gün baro hizmet binasında gerçekleşti.


Genel kurula TBMM İdare Amiri ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, 22. Dönem milletvekili Feridun Ayvazoğlu ve çok sayıda avukat katıldı.


Vedat Canpolat başkanlığında oluşturulan divan heyetinde Kader Öremiş, Adem İşli ve Sezer Şahin görev aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda faaliyet raporları okunarak, genel kurula katılan Baro üyelerince ibra edildi.


Dilek temenni bölümünden sonra Baro Başkan adayları Altan Akpınar ve Ekrem Sülük birer konuşma yaptı.


AKPINAR: MESLEĞİMİZİZ ONURUNA LEKE SÜRDÜRMEDİK


Altan Akpınar konuşmasında görevde bulundukları süreç içerisinde mesleklerinin onuruna leke getirebilecek bir şey yapmadıklarını belirterek , “İsteklerimizi ve baromuz için hayal ettiklerimizi gerçekleştirebilmek adına iki yıl çok kısa bir süre. Bu nedenle son kez bu onurlu göreve talibim. Görevde bulunduğumuz süre içinde mesleğimizin onuruna leke getirebilecek bir şey yapmadık. Baromuzu siyasetten uzak tuttuk, siyasetin bir meslek kuruluşu olan Baromuz üzerinde etkili olmasına izin vermedik. Meslektaşlarımızın hiçbir talebini geri çevirmedik” dedi.


SÜLÜK: TALİP OLDUĞUMUZ GÖREVİN
SORUMLULUĞUNUN FARKINDAYIZ

Ekrem Sülük ise talip oldukları görevin sorumluluğunun farkında olduklarını ifade ederek, “Amacımız yapılanın eksiğinden prim kazanmak değil, eksiği tamamlamaktır” diye konuştu.


Sülük, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Üstlenmeye talip olduğum görevin sorumluluğunun farkındayım. Amacımız yapılanın eksiğinden prim kazanmak değil, eksiği tamamlamaktır.  Seçildiğimiz takdirde düşük ücretle iş kabullerinin takipçisi olacağız. Kamu avukatlarının sorunlarının daha sağlıklı değerlendirilmesi için komisyon oluşturacağız. 6 aylık periyotlar halinde gerçekleştireceğimiz etik ve istişare toplantıları ile meslektaşlarımızın yönetim sürecine aktif katılımlarını sağlayacağız. Bizler, Çorum barosundaki farklılıkların en büyük zenginliğimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu zenginliği ortaya koyarak, bölgede fark yaratan, farklı bir perspektif ortaya koyabilen, parlayan bir kadro ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.”


Konuşmaların ardından oy kullanma işlemlerine geçildi.


Yapılan seçimler sonunda 146 oy alan Altan Akpınar yeniden Baro Başkanı seçilirken Ekrem Sülük ise 113 oyda kaldı.


Altan Akpınar’ın yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:


Ayten Yılmaz Çetin, Cevdet Kaplan, Sevinç Demirtaş Şahin, Aykut Turalıoğlu, Altay Uçar, Gülhan Keleş, Vahap Uz, Esma Pınar Saran, Cafer Aydoğan, Can Emre Kakaç


Disiplin Kurulu Üyesi Adayları


Mustafa Vejdet Tuncay, Remzi Ergün, Ali Anaklı, Hüseyin Erdost, Gönül Aymergen


Denetleme Kurulu Üyesi Adayları


İsmail Torun, Muharrem Özer, Aslı Kerman


TBB Delege Adayları


Mehmet Altunkeser, Bülent Diken


 

 

Son Güncelleme: 08.10.2016 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
. 2016-10-08 22:47:09

Kazanan liste bu liste değil. Haberinizde yanlışlık var

banner165