‘Altyapı tamam, sıra üstyapıda’

Çorum’un Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Karayolları Bölge Müdürü Kenan Keskin’i ziyaret ederek bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

21 Şubat 2017 Salı 13:07
‘Altyapı tamam, sıra üstyapıda’

Çorum’un Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Karayolları Bölge Müdürü Kenan Keskin’i ziyaret ederek bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede ilçede yapılan ve yapılacak alt yapı ve üst yapı çalışmaları hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Son derece olumlu geçen görüşmeyle ilgili olarak açıklamada bulunan Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, yaptıkları önemli yatırımlarla ilçede altyapı sorununu önemli ölçüde çözdüklerini, şimdi sıranın üstyapı çalışmalarına geldiğini bildirdi. 

Başkan İsbir, ilçede yapılan yatırım ve çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“5 kilometrelik şehir içi ana cadde çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında öncelikli olarak elektrik hatları yer altına alındı. Çift taraflı galvanizli aydınlatma direkleri dikildi. Bu çalışmalar için yaklaşık 5 milyon TL’lik bir harcama yapıldı.

Bu çalışmaya ilave olarak 5 kilometre uzunluğundaki asbest boru değişti. Bu çalışma için 1 milyon TL harcandı. Ana caddenin muhtelif yerlerinden kanalizasyon hattı geçirildi. Bu çalışma için ise 100 bin TL harcandı.

Bahar ayı ile birlikte ilçede 5 kilometrelik şehir içi iate duvarı, yağmur suyu ve sulama suyu kanalları, kaldırımlar ve sıcak asfalt çalışmaları başlayacak. Bu çalışmalar için yaklaşık 12 milyon TL harcama yapılacak. Bu çalışmalar bu yıl içerisinde tamamlanacaktır. İlçede altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözdük, şimdi sıra üstyapı çalışmalarına gelmiştir.

İlçede sadece ana cadde için yaptığımız yatırımların toplamı 18 milyon TL olacaktır. Ortaköy Belediyesi olarak altyapı çalışmalarını son derece önemsiyoruz.  Çünkü altyapı hizmetleri bir yerleşim yerinin güzelliği için olmazsa olmazıdır.

Ortaköy’ün 100 yıllık altyapı hizmetleri büyük ölçüde bitmiştir. Altyapı yatırımları, belediye açısından zor hizmetlerdir.  Bu sene ilçe meydanı, yollar ve parklarla birlikte ilçemizin çehresi değişecek güzelleşecektir.

Son Güncelleme: 09.08.2018 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.