AMATEM hizmette

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM), il hasta kabulünü gerçekleştirdi.

25 Kasım 2015 Çarşamba 22:38
AMATEM hizmette

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM), il hasta kabulünü gerçekleştirdi.
Fiziki donanımı ve faaliyet alanlarıyla adeta yıldızlı otelleri andıran yapısı ile tedavi olmayı kabul eden bağımlılar için kurtuluş kapısı olan AMATEM, özellikle gençlerin bağımlılıktan kurtulması için önemli bir görev üstlenecek.

AMATEM'in hizmete başlaması nedeniyle düzenlenen törene Garnizon Komutanı J. Alb. Metin Özbek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve AMATEM personeli katıldı. 

Merkez hakkında kısa bir bilgi veren Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Ömer Sobacı, merkezin yapımına geçen yıl başlandığı, çalışmaların tamamlanarak merkezin hizmete girdiğini belirtti.

300 yetişkin, 50 çocuk bağımlı var

Çorum'da 300'ü yetişkin, 50'si çocuk olmak üzere 350 bağımlı bulunduğunu bildiren Sobacı, AMATEM'de yetişkin bağımlıların tedavi edileceğini aktardığı açıklamasında, hastanın kendi isteği ile tedaviyi kabul etmesinin birinci şart olduğuna işaret etti.

AMATEM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Süleyman Oflu, merkez ve çalışmalar hakkında davetlilere bilgi verirken, merkezle ilgili tüm detayların incelikle ele alındığını ve merkezin fiziki yapısının buna göre hazırlandığını anlattı.
15 yatak kapasitesi ile hizmet verecek olan merkez, sadece sağlık merkezi olarak dğil, aynı zamanda tedavi gören hastaların psikolojik olarak da her ürlü imkanla desteklendiği bildirildi.

Özel faaliyet alanı olarak dizayn edilen kapalı alanda, masa tenisi ve spor aletleri ile vakit geçirebilecek olan hastalar, ayrıca basketbol ve voleybol sahalarından oluşan spor alanlarını da kullanabilecek.

Personel özel seçildi

AMATEM'de hizmet verecek olan personelin, işinin uzmanı kişiler tarafından seçildiğine işaret eden yetkililer, özveri ile çalışacak ve hastaları bağımlılıktan kurtarmak için seferber olmuş bir ekibin görev yapacağını söyledi.

Son Güncelleme: 26.11.2015 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.