Anadolu Platformu Çorum’da toplandı

Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu 8. Bölge Hizmetiçi Eğitimi ve İstişare Toplantısı Çorum’da gerçekleştirildi.

17 Kasım 2014 Pazartesi 18:36
 Anadolu Platformu Çorum’da toplandı


Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu 8. Bölge Hizmetiçi Eğitimi ve İstişare Toplantısı Çorum’da gerçekleştirildi.


Çorum GÜL-DER ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum, Samsun ve Ordu'dan oluşan Orta Karadeniz Bölgesi (8. Bölge) Eğitimcilerin Eğitimi Semineri ve Bölge İstişare Toplantısı’na Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu Yönetim Kurulu üyesi ve Teşkilat Başkanı Necati Karataş, Yönetim Kurulu üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Gazi Kılıçparlar, Ortaöğretim Komisyonu Başkanı Adem Er, Evde Karakter Eğitimi (EKE) Komisyonu Başkanı Yunus Eren, Anadolu Öğrenci Birliği Başkan Yardımcısı Cumali Kaplan, Aile ve Kadınlar Komisyonu (AKAD-DER) Yönetim Kurulu üyesi Nesrin Karataş katıldı.


Seminer, Yörükevler Camii Müezzini İdris Satılmış’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Necat Yazıcı’nın mealinin okunması ile başladı. Anadolu Platformu tanıtımı sinevizyon gösteriminin ardından Teşkilat Başkanı 8. Bölge Sorumlusu Necati Karataş, toplantının açış konuşmasını yaptı. Katılımcı dernek başkanlarının konuşması sonrasında 1. seminere geçildi.


Anadolu Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Gazi Kılıçparlar, ‘Eğitimin Paradigması ve Aidiyet’ başlıklı konuşmasında şunları söyledi; “İslami çalışma içerisinde olan veya böyle olduğunu iddia eden bir yapının; istişare kültürü, ümmet bilinci ve sahih din anlayışı ilkelerini bünyesinde barındırması gerektiğini söyledi. Bunlardan herhangi birinden yoksun bir yapının islami bir yapı olamayacağını vurgulayan Kılıçparlar, “Hayata dair söz söyleyebilecek, verdiği kararlarda isabetli ve sağlam bir ahlaki karaktere sahip bir gençlik yetiştirme mücadelesi içerisinde olmak zorundayız.” dedi.


2. seminerde; Evde Karakter Eğitimi (EKE) Komisyonu Başkanı Yunus Eren, ‘Eğitimin Niteliği ve Verimlilik’ konulu konuşmasında şunları kaydetti; “Biz eğitim ve daveti önceleyen, ferdin ve toplumun yeniden gerçeklerle yüzleşmesi ve ıslahını hedefleyen bir çalışma sürdürüyoruz. Etkililik bir kurumun / bireyin kendisi için belirlediği hedeflere ulaşma derecesini ifade eder.


Eğitimci, eğitim çalışmalarını gerçekleştirirken, içinde çeşitli etkinliklerin yer aldığı ayrıntılı bir ders planı hazırlar, öğrencilerin başarı düzeylerinden hareketle sürekli değerlendirmeler yapar. Nasıl soru soracağını, öğrenciyi nasıl motive edeceğini bilir. Etkili öğretmen açık ve tutarlı bir iletişim ve yönetim becerisine sahiptir.(Ders saatini etkili kullanır) Sağlam bir ahlaki karaktere sahiptir, çocuklardan hoşlanır, öğretmeyi ister, duyarlılık ve sebat gösterir, öğrencilerin bireysel ihtiyaçları ile sınıfın ihtiyaçlarını dengeler, kendine güveni tamdır, sabırlı, enerjik, empatik ve sıcaktır, isteklidir. Etkili öğretmenler hem ne öğreteceklerini hem de nasıl öğreteceklerini çok iyi bilirler. Çok geniş bir öğretim becerisine ve bunları uygun zamanlarda kullanabilme yeteneğine sahiptirler. Öğrenmeyi kolaylaştıran bir tutum sergilerler. Sıcak ve olumlu bir iklim bu öğretmenlerin sınıflarında hemen göze çarpar.


Eğitimcinin özelliklerini kısaca özetlersek; insan ilişkilerinde başarılı, insanı, doğayı ve yaşamı seven, iş birliğine yatkın ve güdüleyici, gözlemlerinde nesnel, istişareye dayalı ve insan haklarına saygılı olmalıdır.”


Katılımcılar, öğle namazı ve yemek molasının ardından atölye çalışmalarına geçti. Atölye çalışmalarında katılımcı derneklerin başkanları, Necati Karataş ve Gazi Kılıçparlar başkanlığında; EKE temsilcileri Yunus Eren başkanlığında; Orta Öğretim Komisyonu temsilcileri Adem Er başkanlığında, AKADDER temsilcileri de Nesrin Karataş başkanlığında ve Anadolu Öğrenci Birliği temsilcileri Cumali Kaplan başkanlığında toplanarak alanları ile ilgili yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, sorunların çözüme kavuşturulması ve geleceğin planlanması konusunda görüş alışverişinde bulundular.


Bu gibi toplantıların tanışmayı, kaynaşmayı, birlikte iş yapabilmeyi, omuz omuza birlikte aynı hedefe doğru yürümeyi gerçekleştirdiği müddetçe devam etmesi gerekliliği vurgulanarak bir sonraki Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu 8. Bölge İstişare toplantısında buluşmak üzere toplantı sona erdi.



Son Güncelleme: 17.11.2014 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.