Anayasa değişikliği yasalaştı

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifi 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.

22 Ocak 2017 Pazar 14:31
Anayasa değişikliği yasalaştı

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifi 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.


AK Parti'nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.



TBMM Genel Kurulunda teklifin tümü üzerinde yapılan gizli oylamaya 488 milletvekili katıldı. Oylamada 339 kabul, 142 ret oyu kullanıldı; 5 oy boş çıktı, 2 oy ise geçersiz sayıldı.


Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, oylama sonucunu açıklamadan önce, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu söyledi. Bahçekapılı, oyların usulüne göre kullanıldığını ve teklifin kabul edildiğini duyurdu.




AK Partili milletvekilleri, oylama sonucunu ayakta alkışlayarak karşıladı.


Daha sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, teşekkür konuşması yapmak üzere kürsüye geldi.




SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK


Teklifin tümünün 330'un üzerinde oyla kabul edilmesiyle referandum süreci de başladı. Teklif önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı'nın 15 günlük yasal süresi bulunuyor. Referandum tarihi de buna göre şekillenecek. Referandumun, Resmi Gazete'de yayımını takip eden 60'ncı günden sonraki ilk pazar günü yapılması gerekiyor.


Anayasa görüşmelerinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından Başbakan Yıldırım Milletvekillerine Ak Parti Grubunda yaptığı knuşma ile teşekkür etti.



“Kaya gibi durduğunuz için teşekkür ediyorum”


"Grubumuz için çok şey söyledim ancak başından beri bir şey söyledim: 'Bizim grubumuz kaya gibidir, bir parça bile kimse koparamaz. Grubumuza güveniyoruz, grubumuz üzerindeki oynanan oyunları kınıyoruz.' dedik. İşte o büyük grup, gururumuz AK Parti grubu, işte grup, işte sonuç. Konuşanlar, senaryo yazanlar, bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar, bir kez daha tuş oldular. İnşallah, milletimiz de bu mücadeleyi 'Evet' oyuyla taçlandıracak, Türkiye yeni bir döneme girecek. Bir kez daha bu önemli kararın verilmesinde emeği geçen bütün kardeşlerimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımızı olmak üzere tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum."



"7 Şubat'ta enerji dolu, dipdiri olarak meydanlara inmek için sabırsızlanan bir grubu karşımda görmek istiyorum." diyen Yıldırım, anayasa görüşmelerinde emeği geçenlere teşekkür etti.



Son Güncelleme: 22.01.2017 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.