'Anayasa değişikliğine hayır’

Türkiye Gençlik Birliği Çorum İl Temsilcisi Alim Güven, Türkiye Gençlik Birliği olarak Türkiye’nin birliği ve beraberliğini savunan gençler olduklarını belirterek, “Bizler herhangi bir siyasi partinin ne arka bahçesi, ne gençlik kollarıyız. Terörü karşı birleşmeye evet, anayasa değişikliğine hayır diyoruz” dedi.

26 Ocak 2017 Perşembe 09:37
'Anayasa değişikliğine hayır’

Türkiye Gençlik Birliği Çorum İl Temsilcisi Alim Güven, Türkiye Gençlik Birliği olarak Türkiye’nin birliği ve beraberliğini savunan gençler olduklarını belirterek, “Bizler herhangi bir siyasi partinin ne arka bahçesi, ne gençlik kollarıyız. Terörü karşı birleşmeye evet, anayasa değişikliğine hayır diyoruz” dedi.


Güven, “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa Nutkundan yola çıkarak, Atamızın Ey Türk Geçliği! Seslenişine cevap veren Türk gençliğiz. Bu toprakları bölmek isteyen terör yanlılarına 19 Mayıs 2016’dan itibaren ses veren TGB’lileriz” diyerek, açıklamasında şunları ifade etti:


“Gaffar OKKAN müdürümüz gibi kardeşliği savunan, savunmaya devam edecek. Ömer Halis DEMİR gibi Fethi SEKİN gibi cesaretinden ödün vermeyen. Mustafa Kemal Atatürk gibi Kararlılığını koruyan ve mücadele edenleriz. Birinci Vazifemiz Budur!


Bizler ülkemizin huzuru ve mutluluğunu isteyen gençler, bu yeni anayasa tasarına hayır diyoruz. Çünkü Olağan Üstü Hal kapsamında anayasa tasarısı veya anayasa değiştirmek yanlıştır. Bunları 3-5 genç olarak demiyoruz. Hukuk alanında kendilerini geliştiren ve pekiştiren avukatlarımızdan esinlenerek söylüyoruz. Bugün Fırat harekâtında ABD’nin terör örgütlerine karşı savaşan Mehmetçiğimizin başarısını göz ardı etmemek için hayır diyoruz.


Bugün Suriye’de Mehmetçiğimiz, içeride bizler ABD emperyalizmine karşı çetin bir mücadele veriyoruz. Hal böyle iken ülkede anayasa değişikliği ne kadar doğru olur. Soruyoruz sizlere. Anayasanın içinde ki maddeler kuşkusuz bugün Türkiye’yi sarsacak maddelerdir.


Bir büyük sitede oturuyorsunuz. Yönetici diyor ki size; Siteyi en iyi şekilde yönetmek için bana evinizin tapusunu verin. Verir miydiniz? Tabi ki hayır, vermezdiniz. Önümüze konulan Anayasa işte tam bu örnek de ki gibi.  Güçlü devlet için güçlü bir meclise ihtiyaç vardır. Tarihimize bakalım, Kurtuluş Savaşımız milli bir meclis ile kazanılmış iken meclisin yetkilerini elinden almak olmaz.


Milli yeminimizde Misak-ı Milli’de şudur; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ulusal sınırları içinde bir “ulus devlet”dir. Bu sınırlar, kurtuluş savaşının ardından “Misâk-ı Millî” ile tespit edilen vatan topraklarının bütününü ifade eder.


Birinci Meclis’in temeli “Müdafaa-i Hukuk”tur. Müdafaa-i Hukuk’un özü ise “Ulusal Egemenlik ve Tam Bağımsızlıktır. Tam bağımsızlık, Kuvâ-yi Millîye anlayışı ile ruh bulur. “Ulusal Güçler” demek olan Kuvâ-yi Millîye ise, Türk Milleti’nin onurunu temsil eder. Fakat yeminimiz bu anaya ile hiçe sayılmaktır.


Herkesin bir duruşu ve görüşü vardır. Birbirimizin düşüncesine saygı duymak da insani ve demokratik görevimizdir. Türk Milletini vicdanlı olmaya çağıyoruz. Teröre karşı birleşmeye ‘’EVET!’’ yeni anayasa tasarımına ‘’HAYIR!’’



Son Güncelleme: 26.01.2017 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.