Ankara iftarına yoğun katılım

İlim Yayma Mezunları ve İlim Yayma Vakfı tarafından ‘5. Geleneksel Ankara İftarı’ düzenlendi.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 22:26
 Ankara iftarına yoğun katılım


İlim Yayma Mezunları ve İlim Yayma Vakfı tarafından ‘5. Geleneksel Ankara İftarı’ düzenlendi.
 



Ankara Gölbaşı’nda Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen iftara yoğun katılım oldu.



İlim Yayma Mezunları VEFADER Ankara Şube Başkanı hemşehrimiz Fatih Maden açılış konuşması yaparak, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.



İftara katılan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, kısa bir konuşma yaparak, “İlim Yayma Vakfı ve VEFADER tarafından düzenlen 5. Geleneksel Ankara İftarındayız. Rabbim kabul etsin. Ramazan ayı bizim sadece bedenimize değil, aynı zamanda ruhumuza da konuktur. Ramazan ayı kutsal bir ayna gibidir.



Vefa; ötelerin sonsuz mükâfatı karşısında, cehennemi hafife almaman, Ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır…” (Mevlana) Ramazan ayı diğerkâmlığın, dayanışmanın da doruk noktasına ulaşmaktır. Sezai Karakoç şöyle diyor; "Zaman, insanı hep ölüme doğru götürürken, Ramazan gelir, diriliş ayı başlar."



Oruç, vefa duygusunun tezahür ettiği en güzel bir ibadet, Oruç Allah ile kul arasında yapılmış bir ahid. Ramazan; On bir ay süresince insanların çoğaltma telaşı içerisinde oldukları süreci geride bırakıp, paylaşma yarışına girdikleri bir aydır.” dedi.



Son Güncelleme: 29.05.2017 22:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.