Ankara'dan dikkat çeken çağrı

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Çorum'a çağrıda bulundu

02 Ekim 2017 Pazartesi 20:01
Ankara'dan dikkat çeken çağrı

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, Çorum'a yapılması planlanan ve daha sonra gerek yok denilen havaalanı ve tren projesi hakkında, Ankara'da tüm Çorumlu federasyonlara, derneklere, sanayicilere vb. birçok kuruma  birlik çağrısı yaparak, "Geçmişte yaşanan yanlışlar, eksikler ya da hatalar bizleri ve ülkemizi büyütmez. Şikâyetçi olmak bizi kurtarmaz. Bir, iri ve diri olarak, sağ-sol ayrımı yapmadan Çorum ve Çorumlular’ın  ortak hedefleri için çalışmak, bizlerin tek çıkar yoludur. Çünkü Çorum tek yürek ise ülkemiz de tek yürektir " dedi.

Çorum’da son bir kaç gündür gündem olan havaalanı ve demiryolu projelerine dikkat çeken Emir, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

Birkaç gündür, Çorum’ a Hızlı Tren ve Havaalanı için kamuoyunda bir tartışma yürütülmektedir.

Elbette ilimiz her türlü alt/üst yapı hizmetini, hükümetinden ve devletinden bekleyecektir. Bu hak, bütün illerimizin hakkı olduğu kadar yaptığı olağanüstü yatırımlarla, yurtiçi ve dışında birçok alanda başrol alan Çorum ve Çorumlular’ın da tartışmasız hakkıdır.


Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu Genel Başkanı olarak, kurulduğumuz günden bu güne beş yıldır her zeminde, her zaman bu ihtiyaçları gündeme getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Ancak, bizler çözüm için doyurucu bir sonuç alamadık. Elbette bu olumsuz sonuç için kimseyi sorumlu tutmuyoruz.

Peki, sorumlu kimdir?

Elbette biz sorumluyuz!


Çünkü Çorum bizim memleketimiz, memleketimizden de bizler sorumluyuz. Bu eksikliğimizden dolayı, başkasını sorumlu tutmak elbette trajikomik olur.


Sosyal, kültürel, siyasal, sanatsal, bilimsel, ekonomik ve her alanda muazzam getirisi olan Hızlı tren, havaalanı ve benzeri hizmetlerin, Çorum ve Çorumluların hizmetine verilmeyişinin en temel sorumlusu biziz.

Yani başta Ankara olmak üzere, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında kurulu bulunan dernek ve vakıfların başkanlarının bir ve beraber olamayışıdır.

Gerekçemiz her ne olursa olsun, bir olma konusu başarılamaz ise her özverili, samimi çalışma sonuçsuz kalmaya mecburdur.


Bu olay, bize yıllardır bazı şeyleri direttiği gibi, bugün yine diretiyor. Eğer bu durumu iyi okuyamazsak, yarın da diretmeye devam edecektir. Bizler de; başta devlet olmak üzere, hükümet, belediye ve birbirimizi suçlayarak, bu kısır döngü içinde kaybolup gideceğiz.


Peki, Çözüm Nedir?


Çözüm çok kolay, ‘Bir olmak, iri olmak ve diri olmak’


Milletvekilleri, belediye başkanları, oda ve sendika başkanları, bürokratlar, akademisyenler, bilim adamları, sanayici ve işadamları, yerel ve ulusal basın kuruluşları, konfederasyon, federasyon, dernek ve vakıflar en kısa sürede, Çorum, Adalet ve Kalkınma İstiyor’ adı altında temsilciler düzeyinde ön toplantı yapılmalı, devamında ise, bu yıl içinde iki günlük projelerin yarıştığı sunumlar ile beraber bir konferans yapılmalı, sonra bu konferansın yetki verdiği kişilerle ilgili başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, başbakan, bakanlar, siyasi parti genel başkanları ve ilgili diğer muhatapları ile projelerin hayata geçirilmesi konusunda görüşmeler yapılmalıdır.


Önce ön temsilciler toplantısını, sonra da iki günlük konferansın Çorum ya da Ankara’da yapmak üzere davet işini, Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu olarak üzerimize alıyoruz. Bütün kuruluşlar bu konferansa davet edilecektir.


Geçmişte yaşanan yanlışlar, eksikler ya da hatalar bizleri ve ülkemizi büyütmez. Birbirimizden şikâyetçi olmak bizi kurtarmaz.  Ayırmadan, kayırmadan, ama ya da ancak demeden; 
Çorum'daki bütün unsurları esas alarak bir, iri, diri olmak ve sadece ortak ulusal değerlerimiz ve de hedeflerimiz için çalışmak; bizlerin, ilimizin ve ülkemizin tek çıkış yoludur.

Şu asla unutulmamalı, Çorum tek yürek ise ülkemiz de tek yürektir.”







Son Güncelleme: 02.10.2017 22:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samet 2017-10-02 21:53:20

Tamam, hemen başlayalım toplantılara bir okursak 2018 yılının baharında kazmayı vururuz

Avatar
Çorumlular 2017-10-02 21:55:12

Sonunda hakettiği havaalanları için külliyen harekete geçiyor, çok şükür.

Avatar
hasankucuk 2017-10-03 11:56:39

tekkilime helal olsun budestekdolay lsosuztesekur başkanım artık havaalanlmlz millidavaolmustur camilerde yardlmtoplaylp buiytiyacl halledeceğiz inşallah tekeksigimizbu syg