Arıcılara acil çağrı

Bal Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Odabaş, TKDK- IPARD hibe destek programından faydalanmak isteyen arıcıların yatırım...

04 Aralık 2014 Perşembe 14:14
 Arıcılara acil çağrı


Bal Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Odabaş, TKDK- IPARD hibe destek programından faydalanmak isteyen arıcıların yatırım projelendirme işlemlerine acilen başlamaları gerektiğini, geç kalınması halinde yapılan hataların düzeltilmesi imkânının ortadan kalkabileceğini bildirdi.


Odabaş, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “10 Ocak 12 Şubat 2015  tarihleri arasında dosyalar TKDK ‘ya teslim edilmesi gerektiğinden dosya teslim sürecinden önce  eksik belge ve bilgilerin düzeltilmesi hatadan dönülmesi, yanlışların düzeltilmesi elzemdir.Aksi bir durum dosyanın kabul edilmeme  veya iptali riskini taşımaktadır.Böyle bir olumsuzlukla karşılaşmamak için proje hazırlama sürecinin dosya tesliminden önce  hatasız olarak tamamlanması gerekiyor.


Yatırım planlama, proje hazırlama sürecinde  Bal Üreticileri Birliği olarak arıcılarımıza bilgi verme, belge temini, takip edilecek usül ve esaslarla ilgili her türlü yardım ücretsiz olarak yapılacaktır.


AB fonlarından  ülkemize gelen bu kaynaktan arıcılarımızın da istifade etmesi gerekir. Şimdiye kadar faydalanılmaması  baraj harcamanın yüksekliğinden kaynaklanıyordu. Şimdi ise baraj  15 bin TL dir.Harcanan  15 bin TL nin 7.500 TL si arıcıya  geri iade edilecektir.Bu miktarın üzerinde harca yapmak mümkün.Tavan 750 bin TL olup dileyen imkanı müsait olan arıcılarımızın büyük çaplı yatırımlar içinde proje j hazırlatmaları mümkün.”




Son Güncelleme: 04.12.2014 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet surucu03 2014-12-07 13:43:49

Abi h.işler arıcı için 15 tl büyük yekun yarısını kredi çekip bulalım hadi

Avatar
Ali Adnan Eraydın 2014-12-07 14:27:44

Sadece kovan ,,yanıbaşa 1 dinlendiren kazanı, 1 süzme makinası olarak allabilirmiyiz. Barajı doldurmak kaydıyla

Avatar
kamilaltun73@hotmail.com 2014-12-07 15:12:44

Bolu bu imkanına sahip deyil bu nasıl bir adalet

Avatar
erdal akduman 2014-12-07 20:30:02

Birakin şu avanta işini böyle şeyler çözüm degil iş yapacaksanız arıcıya faydalı birşey yapacaksanaız devletle taban fiyat uygulansın ve gezginci arıcının önü açılsın bir yere varınca gezginci arıcıya öncülük taninsin çünkü ülke mizde yasaklar ülkesi olmuş buna çare arayin kota diye tutturmuşlar senin ülkeyin neresinde gecer kota bunlara çözüm üretin bırakın beleş yemeyi herkes çalissin yesin.