Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Başkan Külcü şehir içi ulaşıma dönük yeni şartnameyi açıkladı. Şartnamenin detayları ulaşımda artık yeni dönemin kapıda olduğunu gösteriyor

13 Kasım 2017 Pazartesi 11:55
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

MUSTAFA DEMİRER/Haber-Yorum

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz hafta sonu Ulaşım Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren özel halk otobüslerinin yeni hazırlanan şartnamesinin detaylarını açıkladı.

ŞARTNAME ZORLAŞTI

6 Aralık’ta tekliflerin alınacağı şartnamenin eskisine göre şehir içi taşımacılığa talip olacak şirketler  için daha fazla zorlaştığı, ancak maddelerin hemen hemen tamamının vatandaş odaklı olduğu anlaşılıyor.

Basın toplantısının tamamlanmasından sonra Sayın Külcü soruları cevapladı.

BABAYİĞİT GEREKTİREN MADDELER

Habercim19 olarak, yeni özel halk otobüsleri şartnamesinin kulağa hoş geldiğini, lâkin yeni şartnamenin babayiğit gerektirdiği izlenimini uyandırdığını hatırlatarak, bu görüşümüze katılıp katılmadığını sorduk.

6 ARALIK’TA TEKLİF GELMEZSE..

Başkan Külcü ise “Özel sektör kâr düşünür. Bu işi kim yaparsa yapsın, ister belediye ister özel sektör yapsın, vatandaş memnuniyeti her şeyden çok önemli. Yeni sistemle irade belediyede olacak, daha sıkı denetim yapılacak. 6 Aralık’ta teklif gelmezse biz gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık. Belediye toplu taşıma hizmetini kendisi yapmak üzere hazırlıklıdır. Kendi sistemimizi kuracağız. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeni otobüs yeni anlayış. Kafa değişecek. Ulaşım Müdürlüğü memnuniyet oranı en yüksek olan birim olacak.” diye cevap verdi.

MALİYETLER YÜKSEK

Öğrendiğime göre, Çorum’da halen 11 kalem yolcu ücretsiz taşınıyor. Yerelde toplu taşıma yapanların önemli bir kısmı maliyetlerinin yüksek olduğunu ifade ediyor. 

OTOBÜSCÜLERİN DURUMU

Bu arada yeni alınacak otobüslerle ilgili bir teklif alınmış. Toplu olarak 70 otobüs satın alınacağından her araç başına 530 bin lira fiyat teklif edilmiş. 6 yıllık banka kredisi temin edilecek. 12 yıl vade ile ihale edilecek. Yani her otobüs başına ortalama aylık 12-15 bin lira arasında aylık ödeme maliyeti çıkıyor. İhaleye katılacak şirketin 2 milyon lira ön bedel ödemesi ve yerelde bu işi yapmış olması şartı da var. Halen toplu taşıma işini üstlenen şirketin ihaleye katılmak için hazırlık yaptığı belirtiliyor.

TOPLU TAŞIMADA ÖNEMLİ GÜNLER KAPIDA

Velhasıl, Çorum’u toplu taşımada önemli günler bekliyor. 6 Aralık’ta teklifler verildiğinde yol haritası daha net görülebilecek. Olur ya farklı bir durum gelişirse, yani teklif verilmezse Külcü’nün sözlerinden anlaşılacağı üzere toplu taşımayı belediye üstlenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 2017-11-13 13:37:11

Şimdi vatandaş aklınıza geldi.Seçimde bu millet sandıkta hesabını soracak merak etmeyin.Reise oy helal size haram.

Avatar
mehmet bölükbaş 2017-11-13 12:20:56

vAllahi hayatım boyunca şunu öğrendim disipline edilmemiş iyi niyet yarardan çok zarar verir.Ben bu ulaşım işini belediyemizin halkı çook memnun edeceğini iyi biliyorum ÇÜNKİ bir deliğe iki defa taş atacağını zannetmiyorum her işi başarıyorsa toplu taşımacılığını yapamıyor. SAYGILARIMLA

Avatar
Mustafa 2017-11-13 13:34:35

Sn.Demirer basın olarak yaptiginiz haberler takdir ediyorum. VAllaha siz olmasanız kimsenin yazacağı yok.Memleket meselelerindeki hassasiyetiniz için teşekkürler. Bu partinin siyasetçilerin sorması gereken müdahale etmesi gereken işleride haber yaparak düzeltmeye çalışıyorsunuz.

Avatar
Eskidi 2017-11-13 13:49:02

Demekki eskiden halk için yaptığınız işler çok kötüydü ki eskisi gibi olmayacak diyorsunuz.Peki önceden iyi işleriniz halk için değilde kime ve kimler için yapıldı.ikrar etmek böyle birşey demek ki.