Artık sel baskını olmayacak

Çorum'un Osmancık ilçesinde sel baskınlarının önüne geçmek amacıyla 4 kilometrelik sel kanalı inşa ediliyor.

27 Mart 2015 Cuma 09:48
 Artık sel baskını olmayacak


Çorum'un Osmancık ilçesinde sel baskınlarının önüne geçmek amacıyla 4 kilometrelik sel kanalı inşa ediliyor.


Yapılan açıklamaya göre, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam ve DSİ yetkilileri ile birlikte kanal şantiyesinde incelemelerde bulundu.


Doğudere ve Tillim Çayından gelen sel sularının kanal üzerinden Kızılırmak'a tahliye edileceğini belirten Başkan Karataş, “İlçemizde 2014 yılında meydana gelen sel baskınlarında yaklaşık 150 konut ve iş yeri etkilendi. Şehrimizin sel baskınlarından korunması amacıyla DSİ tarafından hazırlanan taşkın koruma projesinde çalışmalar başladı. Proje kapsamında 8 metre genişliği ve 2.5 metre derinliği olan yaklaşık 4 kilometrelik bir kanal inşa ediliyor. İlçemizin kuzey yamaçlarından gelen sel sularının kanal ile doğrudan Kızılırmak'a tahliye edilmesi ve ilçenin sel baskınlarından korunması amaçlanıyor.” dedi.


Projenin ihale sözleşmesindeki iş bitirme süresinin 360 gün olduğunu belirten Karataş, Doğudere ve Tillim Çayından gelen sel sularının kanal üzerinden Kızılırmak'a tahliye edileceğini kaydetti.



Son Güncelleme: 27.03.2015 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165