Asansör istişare toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Asansör Mevzuatı ve uygulamaları hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Merkez ilçe ile diğer ilçe belediyeleri ve buralarda görev yapan A Tipi Asansör Muayene kuruluşları ile bir araya geldi.

20 Mart 2017 Pazartesi 19:02
Asansör istişare toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Asansör Mevzuatı ve uygulamaları hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Merkez ilçe ile diğer ilçe belediyeleri ve buralarda görev yapan A Tipi Asansör Muayene kuruluşları ile bir araya geldi.


24.06.2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği ile 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete'de (2. mükerrer) yayımlanan Asansör Periyodik Kontrolleri İçin Görevlendirilecek A Tipi Muayene Kuruluşlarına Dair Tebliğ (SGM:2015/24) hükümlerinin uygulanması sırasında karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Çorum il sınırları içerisinde periyodik muayene faaliyeti yürüten AYK Teknik Muayene Hizmetleri A.Ş, Makine Mühendisleri Odası, Türk Standartları Enstitüsü temsilcileri ile sorumluluk bölgelerinde asansör bulunan Çorum Belediyesi, Sungurlu Belediyesi, İskilip Belediyesi, Osmancık Belediyesi, Kargı Belediyesi, Bayat Belediyesi, Uğurludağ Belediyesi, Oğuzlar Belediyesi, Dodurga Belediyesi ve Laçin Belediyesinden konu ile ilgili personelin katılımı ile 17.03.2017 günü saat 14.00’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü toplantı salonunda istişare toplantısı yapıldı.


Toplantı açılış konuşmasını yapan il Müdürü Murat Ocak, toplantıya katılım sağlayan ilçe Belediye Başkanlıklarına konuya gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ederek başladı. Asansörün hayatın 24 saatinde küçük-büyük, genç-yaşlı, engelli tüm halk tarafından kullanılan yukarı yönde hareket eden araç/makinalar olarak ifade eden İl Müdürü Ocak asansörün periyodik muayene ve takiplerinin titizlikle yapılmasını istedi.

İl Müdürü Ocak katılımcılara Asansörlerin periyodik kontrolü ve denetimi ile ilgili daha önce yayımlanan yönetmelik ve tebliğler hakkında bilgi vererek, periyodik muayene sonucu kırmızı renkli bilgi etiketi yapıştırılan asansörlerin çalıştırılmaması ve yönetmelikte belirtilen hususlar doğrultusunda gereğinin yapılması hususunda muayene kuruluşlarına ve ilgili idare temsilcilerine tavsiyelerde bulundu. Toplantının devamında asansör denetçisi Müh. Yaşar Bolat tarafından katılımcılara toplantının konusu ile ilgili olarak sunum yapıldı. Yapılan sunumun ardından toplantıya katılanlarla il müdürlüğü yetkilileri arasında karşılıklı soru-cevap alışverişi yapıldı.

 

Son Güncelleme: 20.03.2017 19:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165