‘Asayişte iyi durumdayız’

Çorum Valiliği tarafından bir süre önce başlatılan Halk Günü Toplantılarının ikincisi Kale Mahallesinde yapıldı.

12 Ocak 2017 Perşembe 10:30
 ‘Asayişte iyi durumdayız’

Çorum Valiliği tarafından bir süre önce başlatılan Halk Günü Toplantılarının ikincisi Kale Mahallesinde yapıldı.

Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Necmeddin Kılıç, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, daire müdürleri ile mahalle sakinleri katıldı.


Toplantıda konuşan vatandaşlar hem mahallerinde yaşadıkları sorunları hem de kendi sorunlarını aktararak çözüm bulunmasını istediler.


'BAHABEYDE İÇKİLİ MEKANLAR DIŞARI ÇIKARILMALI'

Ali Uzunhançerli isimli vatandaş Kale Mahallesinde çok sayıda mülteci yaşadığını ve bunların çocuklarının uyum sorunu yaşadığını belirterek, bu çocukların uyumunun sağlanması için özel bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Uzunhançerli Salı Pazarının üstünün kapatılmasını ve Bahabey Caddesinde bulunan içkili mekanlarında dışarı taşınmasını istedi.


Meryem Özkara isimli vatandaş ise sokak köpeklerinden dert yanarak "Çocuklarımız rahatlıkla okul gidip gelemiyorlar. Bu soruna bir çare bulunmasını istiyorum" dedi.


Toplantı da söz alan vatandaşlar ayrıca mahallelerinde bazı noktalarda güvenlik sorunları yaşandığını belirterek sorunun çözümünü talep ettiler.


MADDE BAĞIMLILIĞINA DİKKAT!


Vali Necmeddin Kılıç ise konuşmasında madde bağımlılığına dikkat çekti. Çocuklar için en tehlikeli şeyin madde bağımlılığı olduğunu kaydeden Vali Kılıç, "Çocuklarımızı madde bağımlılığından ve uyuşturucudan korumamız lazım. Biz devlet olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. Velilerimizden de bu konu da destek bekliyoruz. Biz madde bağımlısı olanları belirledik. Bunları çeşitli mesleklerden memurlara zimmetleyeceğiz. Böylece hem tedavi edip hemde topluma kazandıracağız" dedi.


WEB SİTESİNDE 'VALİYE ULAŞIN' BUTONU


Vatandaşların sorunlarını kendisine artık daha kolay ulaştıracaklarını ifade eden Vali Kılıç, "Valilik web sitesinde 'Valiye Ulaşın' butonu yerleştirdik. Buraya ne yazarsanız bana geliyor. Sorular tek tek tarafından cevaplanacaktır" diye belirtti.


Hem ilin hemde mahallenin emniyet ve asayişi ile yakından ilgilendiklerini ifade eden Vali Kılıç, trafik tedbirleri de dahil olmak her türlü tedbirin alınması noktasında üzerlerine düşeni yaptıklarını söyleyerek, "Gecenin 12.00'sinde hanım kardeşlerimiz parka gidebilmeli. Sokakta gezebilmeli. Bununla ilgili her türlü tedbiri alıyoruz" ifadelerini kullandı.


'ASAYİŞTE İYİ DURUMDAYIZ'


İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ise Çorum'un asayişte çok iyi durumda olduğunu dile getirerek, "Yabancıların karıştığı suçlarda işlenen tüm suçların arasında yüzde bir bile değil. Suçla mücadelede asıl faktör halktır. Bizim gözümüz kulağımız halktır. Bizlere ilettiğiniz sorunlarının gereğini yapıyoruz" dedi.


Gazi ve İnönü Caddelerinde uygulamaya başlanan park yasağı hakkında da değerlendirme yapan Kolcu, "Engellilerin park yerlerine dikkat edelim. Hem ana 
caddelerde hem de ara sokaklarda engelli geçiş yerlerini kapatmayalım" şeklinde kaydetti.

MÜLTECİ SORUNU


Toplantı son konuşmayı yapan Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin ise mahallesinde eğitim kurumları ve huzur evinin dışında hiçbir resim kurum olmadığını söyledi.


Mülteciler konusuna da değinen Ali Şahin, mültecilere karşı olmadıklarını ifade ederek, "Mahallemde 5-6 bin civarında mülteci var ve bunların çoğu Göç İdaresi tarafından başka illere gönderildiği halde oralara gitmeyip Çorum'a gelenlerdir. Biz sadece mülteciler nereye yönlendirildiyseler oraya gitmesini istiyoruz" diye kaydetti.


Mahallesinin alt yapı sorunlarını çözdüklerini dile getiren Şahin, "Parklarla ilgili sorunlarımız kalmadı gibi. Asfalt ve tretuvar gibi sorunları ise aşmaya çalışıyoruz. Huzur ve güvenlik için büyük eforsarfeden İl Emniyet Müdürümüz Murat Kolcu'ya ve arkadaşlara teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


Son Güncelleme: 12.01.2017 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165