Asfaltta sona gelindi

İskilip’te hedeflenen 18 bin metre karelik alanın asfalt işinde de sona yaklaşıldı.

20 Ekim 2016 Perşembe 12:20
Asfaltta sona gelindi


İskilip’te hedeflenen 18 bin metre karelik alanın asfalt işinde de sona yaklaşıldı.

 2,5 Yıl süren altı adet altyapısı tamamlanan İskilip’te başlatılan asfalt serme çalışması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Olumlu sonuçları İskiliplilerin günlük yaşamlarına ve trafikteki konfora yansırken Belediye Başkanı Recep Çatma ve ekibi aralıksız devam eden asfalt uygulamasının başında durarak çalışmayı yönlendiriyor.

Bu kapsamda İskilip’in şehir merkezinin tamamı, ana mahallelerinin yolları ve bu güne kadar hizmetin ulaşmadığı çoğu cadde ve sokak asfaltla tanıştı. Diğer yandan asfalt kapsamı dışında olan ve tarihi dokunun korunması gereken bölgelerde kilit parke, bordür ve yaya kaldırımı döşeme işi de altı ekiple sürdürülüyor.

İSKİLİP PIRIL, PIRIL

Belediye Başkanı Recep Çatma “ İskilip tarihi, coğrafi, kültürel ve sosyal yönden özel bir konuma sahip. 2.5 Yıllık zorlu bir süreç geçirdik fakat söz verdiğimiz gibi altı adet altyapıyı tamamlayarak hayat standardını yükselttiğimiz gibi kentleşen bir İskilip’ten bahsedebiliyoruz. Altyapı çalışmalarında doğal olarak 30 yıllık kilit parke taşlarını söktük. 14 Mahallenin tamamını kazdık ve altyapımızı tamamladık. Planladığımız şekilde asfalt uygulamasında da sona yaklaştık. Amacımız kış şartlarından önce bu çalışmamızı da tamamlayıp halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek oldu. Bundan sonra turizme ivme kazandıracak çalışmalarla birlikte üstyapıya ağırlık vereceğiz. Verdiğimiz sözlerin yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm bu işleri tozuyla, çamuruyla İskilip halkı ile birlikte başardık. Şimdi İskilip’imiz pırıl, pırıl oldu. Üstyapı da hedeflediğimiz projelerimizi de uygulamaya koyduğumuzda İskilip özel bir cazibe merkezi haline gelecektir” dedi

SIRADA ÜSTYAPI VE TURİZME YÖNELİK HİZMETLER VAR

Asfalt sonrası Tarihi İskilip Kalesinin restorasyonu, Ulucami ve Belediye etrafını kapsayan çevre düzenleme projesi, İskilipli Âlimler Müzesi, Yeşil Alan, Ağaçlandırma ve Park çalışmaları gibi öncelikli projelere ağırlık verilecek. Söz konusu projelerin altyapısı hazır olmakla birlikte siyasi ve bürokratik girişimler de Başkan Çatma tarafından takip ediliyor.

                

Son Güncelleme: 20.10.2016 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165