Aşı ücretinin kaldırılmasına tepki

Veterinerlerin aşılama ücretleri kaldırıldı

25 Eylül 2017 Pazartesi 18:45
Aşı ücretinin kaldırılmasına tepki

Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, ‘
Veteriner Sağlık Hizmetlerinde’ görev yapan kamu görevlilerinin aşılama karşılığı almış olduğu ‘Uygulama Ücreti’nin’ kaldırıldığı ile ilgili açıklama, tarafımızca üzüntü ile karşılandığını bildirdi.

Bahse konu uygulamanın bakanlıkça veteriner sınıfı sağlık çalışanlarına yönelik yapılan ulufe bir uygulama olmayıp kanuni dayanağı olan ve bahse konu çalışanlara yönelik kanuni bir hak ediş olarak ödendiğini savunan Gül, açıklamasında özetle şöyle dedi; Başta Veteriner Sağlık Sınıfı kamu çalışanları olmak üzere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları her türlü olumsuz çalışma şartlarına rağmen, gece gündüz demeden, terör tehditlerine aldırmadan, kendi sağlık ve güvenliklerini riske atarak hizmet üretmeye çalışmaktadırlar.

Bunun karşılığı olarak yıllardır talep ettiğimiz, bakanlık çalışanlarına yönelik tarım risk tazminatı konusu hala çözülememişken, bunun üzerine bir de uygulama ücreti adı altında kanuni gerekçe ile ödenen bir haktan feragat ettirilmesi, akıl ile izah edilebilir değildir. Ayrıca uygulama parası uygulamasında; ‘çiftçinin ayağına gitmek’ önemli bir gerekçe iken, bu hakkediş ortadan kaldırıldığında, çiftçi aşılanacak hayvanlarını İl ve İlçe Müdürlüklerine mi nakledecektir?


Yukarıda bahsedilen kanuni gerekçelerle uygulama ücreti hak edişinin kaldırılması düşüncesinin sayın bakan tarafından yeniden değerlendirilmelidir. Ayrıca takdiri Sayın Bakana ait olmak üzere; makamını yanlış bilgilendirme ile yanlış yönlendirmeye çalışan ve kanuna aykırı bir uygulama yapmaya azmettiren bürokrat ya da bürokratlar kimler ise, bir an önce görevden alınması gerekmektedir.

Bu konudaki gelişmeler Sendikamız Genel Merkezince yakinen takip edilmekte olup, bu anlamda hukuksuz bir işlemin gelişmesi durumunda sendikamızca her türlü eylem ve etkinlik ortaya konulacaktır.”












Son Güncelleme: 25.09.2017 20:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yorum 2017-09-26 10:13:12

devletin veterineri isen maaş alıyorsun zaten .
aşılamaya ayrı para al
yola gittim ayrı para al
bune böyle.
doğru olan yapılmış bence.