‘Asım’ın Nesli Akif Dede’sini tanıyor

Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği (DÜÇGED) Çorum Şubesi tarafından hazırlanan ‘Asım’ın Nesli Akif...

14 Ocak 2015 Çarşamba 12:06
 ‘Asım’ın Nesli Akif  Dede’sini tanıyor


Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği (DÜÇGED) Çorum Şubesi tarafından hazırlanan ‘Asım’ın Nesli Akif  Dede’sini Tanıyor’ projesi başladı.


Çorum Belediyesi, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkı sunduğu proje, Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun ‘Akif Dede’ isimli kitabının Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine dağıtımıyla başladı.


Bugün saat 09.00’da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, DÜÇGED Şube Başkanı Osman Yüztgenç, Okul Müdürü Hacı Ömer Atılgan, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Programın açış konuşmasını DÜÇGED Şube Başkanı Osman Yüztügenç yaptı.


‘AKİF ÖRNEK BİR ŞAHSİYET’


Mehmet Akif Ersoy’un tanınması gereken bir şahsiyet olduğunu belirten Yüztügenç, “Düşündüğümde aklıma iki isim geliyor. Birisi Peygamber Efendimiz. Müşrikler Peygamber Efendimizi sevmeseler de onun güvenilir bir kimse olduğunu bilir, Muhammed-ül Emin diye hitap ederlerdi. Hatta O’nu öldürmeye geldiklerinde, kendisinde müşriklere ait olan mallar vardı. Onlara vermesi için Hz. Ali’yi geride bırakmıştı. Bir diğeri ise bizim tarihimizde Mehmet Akif Ersoy. Cenap Şehabettin, Akif’i sevmez. Ama Akif’in hayatı şiirlerinden daha derin, şiirlerinden çok daha fazla insanların duygularına hitap eder der. Akif her şeyiyle örnek bir kişiydi. ” dedi.


‘AKİF’İ OKUYARAK ANLAYIN’


Kitap okumanın önemine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, “Kitap okumak önemlidir. Kitabı anlayarak okumak çok önemlidir. Sizlere Vehbi Vakkasoğlu’nun ‘Akif Dede’ isimli kitabını dağıtıyoruz. Mehmet Akif Ersoy kimdir? denildiğinde onu en iyi anlatan sizler olmalısınız.”  Diye konuştu.


‘AKİF DOĞRU VE DÜRST BİR KİŞİLİKTİ’


Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de, Mehmet Akif Ersoy’un hayatının hep doğruluk dürüstlük içerisinde geçtiğini, onunn örnek alınması gereken bir insan olduğunu söyledi.


Programın sonunda öğrencilere Vehbi Vakkasoğlu’nun ‘Akif Dede’ isimli kitabı dağıtıldı ve salonda 10 dakika kitap okundu.


Öte yandan 10 Mart’ta düzenlenecek Akif konulu yarışmada dereceye girenlere Ankara gezisi düzenlenecek, çeşitli hediyeler verilecek.




Son Güncelleme: 14.01.2015 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.