At yarışçıları tepkili

Osmancık'ta belediye tarafından düzenlenen geleneksel Pirinç, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri festivaline tepki geldi.

01 Ekim 2014 Çarşamba 10:30
 At yarışçıları tepkili


Osmancık'ta belediye tarafından düzenlenen geleneksel Pirinç, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri festivaline tepki geldi.


Osmancık'ta her yıl geleneksel olarak yapılan Pirinç, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri başladı. 4 gün süren festivalde at yarışlarına yer verilmemesine vatandaşlar ve ilçede bulunan atlıspor kulübü üyeleri tepki gösterdi.


Bu seneki festival programında at yarışlarını göremeyen vatandaşlar, “Türkiye çapında birincilik, ikincilik ve onlarca üçüncülük almış bir atçılık kulübü olan şehirde, böyle bir festivalde at yarışları olmaması tuhaf. Sevgili yöneticilerimizin bu konuyu tekrar düşünmelerini temenni ediyoruz" ortak görüşünü dile getirirken ilçede bulunan atlıspor kulübü yöneticileri ve üyeleri de tepkilerini dile getirdi.


Osmancık Atlıspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Ayna, 2014 yılında Türkiye genelinde yapılan yarışlarında kulüp üyelerinin atlarının katıldıkları yarışlarda 15 kupa getirdiğini bu kupaların 11 birincilik kupası olduğunu söyleyerek "Türkiye'nin her yerin de Osmancık'ın ismini duyurmuşken, kendi memleketimizde at yarışlarının olmaması bizleri son derece üzmüştür. Sadece bizleri değil Osmancık at yarışlarını bekleyen yüzlerce at sahiplerini de üzmüştür.


Kulüp başkanı olarak şahsıma ve tüm kulüp yöneticilerimize her gün Türkiye'nin değişik illerinden, ilçelerinden telefon aramaları gelmekte,  Osmancık'taki at yarışları programının ne zaman yapılacağı sorulmaktadır."dedi.


‘AT YARIŞLARININ 15 BİN SEYİRCİSİ VAR’


Osmancık Atlıspor Kulübü yöneticilerinden Ali Arslan ise Osmancık Pirinç Festivali kapsamında her yıl düzenlenen at yarışlarının bölgede sabırsızlıkla beklendiğini belirterek bu yıl yapılmamasının yüzlerce at sahibini ve binlerce seyirciyi üzdüğünü söyledi.


Osmancık'tan yapılan at yarışlarının 15 bin seyircisi olduğunu belirten Arslan diğer il ve ilçelerde yapılan mahalli at yarışlarının seyircisinin 500 ile bin arasında değiştiğini söyledi.


7'den 70'e kadın, erkek herkesin ilgi ile izlediği Osmancık at yarışlarının maddi sıkıntılar gerekçe gösterilerek yapılmamasını yadırgadıklarını belirten Ali Arslan her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli bir festivalin en çok ilgi ile beklenen at yarışlarının maddi sıkıntılar nedeni ile yapılamadığı gerekçesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen bir festivalde at yarışlarının olmaması kabul edilemez. Hakeminin, kupasının bakanlık tarafından karşılandığı at yarışlarına katılanlar zaten belediyeye herhangi bir maddi külfette bulunmuyor. Güreşelrde pehlivanlara yolluk veriliyor ama at yarışlarına katılanlar tüm giderlerini kendi karşılıyor. ve inanın bu giderler öyle azımsanacak giderler değil. Ünye'den,  İzmir Menemen'den gelecek olan at sahiplerinin sadece nakliye ücreti bin lirayı buluyor. Atçılık parayla ölçülmez, inanın tüm at sahipleri yarışlara ödülden ziyade prestij için katılıyor. Bu yılki tüm yarışlara katıldık ve katıldığımız 15 yarışın 11 birincilikle, diğeri 4'ü ikincilik ve üçüncülükle sonlanmıştır. Aldığımız kupalar bize yetiyor, milyarları verseler kupalarımızı değişmeyiz.


Bu yüzden maddi sıkıntılar yüzünden at yarışlarının yapılmaması son derece yanlıştır.  Türkiye genelinde en çok katılımcısı olan at yarışları Osmancık'ta yapılmakta. 100'den fazla atın yarışacağı 15 binden fazla seyircinin izleyeceği yarışları yapmamak büyük kayıp.




Son Güncelleme: 01.10.2014 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.