Atıf-der'den chp'ye tepki

Atıf Der Başkanı Mustafa Lek, İl Genel Meclisi toplantısında CHP'li meclis üyelerinin İskilipli Atıf Hoca'ya yönelik "İngiliz Ajanı" suçlamalarına tepki gösterdi.

07 Şubat 2016 Pazar 22:26
Atıf-der'den chp'ye tepki

Atıf Der Başkanı Mustafa Lek, İl Genel Meclisi toplantısında CHP'li meclis üyelerinin İskilipli Atıf Hoca'ya yönelik "İngiliz Ajanı" suçlamalarına tepki gösterdi.

4-5 Şubat tarihlerinde Dernek olarak düzenlenen etkinliklerle İskilipli Atıf Hoca'yı şehadetinin 90. yılında andıklarını, anlattıklarını ve yad ettiklerini dile getiren Mustafa Lek, "Derneğimiz bu etkinliklerinde Atıf Hocamız gibi resmi ideolojinin Ulusal Devlet safsatası ile zulme uğramış işkenceler görmüş ve düşüncelerinin bedellerini canı ile ödemiş, tüm mazlumlarda bir  bir anılmış 17 yaşında resmi ideolojinin kurbanı olanlarda yad edilmiştir" dedi.
Yaptığı yazılı açıklamada resmi ideoloji tarafından 1924'ten 1945'e, akabinde 1960 yılından itibaren her 10 senede bir süre gelen ve Elhamdülillah 2000'li yıllarda son bulan bu zulümlerin, sadece Atıf Der gibi derneklerce değil Milletin yerelde ki ve Merkezde ki Meclislerinde de tartışılması ve anlatılmasının, yapılan zulümlerin ifşa edilmesinden ziyadesi ile memnun olduklarını kaydeden Lek, "En son olarak Çorum İl Genel Meclisinde gündem dışı söz alarak İskilipli Atıf Hocamıza yapılan zulümü anlatan AK Parti İskilip İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya'ya,  teşekkürlerimizi sunarız. İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya'nın bu takdire şayan sunumuna tahammül edemeyen resmi ideolojinin kalıntıları olan ve okumaktan imtina edip, kulaktan dolma yalan yanlış bilgi bile denilmeyecek iftiralarla Atıf Hocamıza saldırmayı alışkanlık haline getirmiş sözde özgürlükçü, bu zulüm işbirlikçilerini bir kez daha kınadığımı ifade etmek istiyorum" şeklinde kaydetti.

Yine bu tartışmada dimdik duruş sergileyen ve milletin adamının yanında olan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Genel Meclisi Üyeleri Üzeyir Esenkaya'ya ve Arif Çamiçi'ne de teşekkür eden Lek, "Resmi ideolojinin 90 yıl sonra hala sözcülüğünü ifa etme gayretinde olan bu zihniyet keşke gelip programlarımızı aklıselim tarafsız bir şekilde takip etseydi. Belki o zaman 17 yaşında canına kıyılan Erdal Eren'i, Denizleri ve diğerlerini, işkenceler altında gördükleri zulümleri daha iyi anlayıp, Atıf Hocamıza da Erdal'a da zulmeden zalimlerin aynı zihniyetin temsilcileri olduklarını görebilirlerdi.  Biz bu arkadaşlara, sokak sloganlarının ilham kaynağı olan Ulucanlar Cezaevini gezmelerini, orada kimlere ne zulümler yapıldığını tekrar hatırlamalarını ve idrak etmelerini tavsiye ediyoruz. Üniversite yıllarında, siyaset kürsülerinde attıkları sloganları ilham kaynaklarına tekrar bakmalarını, o sloganlarının gereğini yerine getirmelerini istiyoruz. Livaneli şarkıları, Nazım'ın dizeleri ve daha niceleri… Demek ki sizler insanlık için değilde Kemalist elitist diktatöryanız için yananlardanmışsınız dedirtmeyin kendinize. İnsanlık için Türkiye için sizden, artık son bir ümitle bir eşitlik, hukuk hamlesi  bekliyoruz. Neredeyse hiç birisi hukukçu olmayan atanmışlardan oluşan zulüm mahkemelerini görmenizi bekliyoruz. Savunma hakkı bile verilmeyen, bir mahkemenin beraat ettirdiğini diğer mahkemenin idam ettirdiği hukuksuzlukları görmenizi bekliyoruz. Ve siz ne zaman görüp duyarsanız işte biz milletçe o zaman kol kola olup bölünmez bir bütün haline geleceğiz.

Tekrar resmi ideoloji ve onun kör sağır zihniyetini kınıyor, milletin adamlarının yanında dimdik duranlara selam ve hürmetlerimizi gönderiyorum" diyerek açıklamasını tamamladı.





Son Güncelleme: 08.02.2016 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165