Atıf-Der’den 'İskilipli Atıf Hoca' Konferansı

İskilipli Atıf Hoca’nın ölüm yıldönümü nedeniyle Atıf-Der tarafından “İskilipli Atıf Hoca” konulu bir konferans düzenlendi.

06 Şubat 2016 Cumartesi 17:18
Atıf-Der’den 'İskilipli Atıf Hoca' Konferansı

İskilipli Atıf Hoca’nın ölüm yıldönümü nedeniyle Atıf-Der tarafından “İskilipli Atıf Hoca” konulu bir konferans düzenlendi. 

Konferansa, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Atıf Der Başkanı Mustafa Lek ve davetliler katıldı.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, İskilipli Atıf Hoca’nın vatan haini olmadığını belirterek, “Atıf hoca, bir kısım Atıf Hoca karşıtlarının yada onun üzerinden bizim dünyamıza, ruhumuza bizim zihniyetimize karşı çıkanların iddia ettiği gibi vatan haini değil tam tersine Kuvay-ı Milliye hareketine sahip çıkan, işgale karşı çıkan bir vatanseverdir” dedi.

Atıf Hocayı herkesin bildiğini hatırlatan Uslu, Atıf Hoca’nın bir bilim insanı ve dava adamı olduğunu belirtti. Atıf hocayı ve onun gibi düşünenleri ortadan kaldıranların bunları “ortadan kaldırırsak bizim için tehlike geçer” diye umduklarını kaydeden Uslu, aradan 90 yıl geçmesine rağmen Atıf Hoca’yı ipe çeken cellatların unutulurken, Atıf Hoca’nın fikirlerinin hala yaşamaya devam ettiğine dikkat çekti.

İskilipli Atıf Hoca’nın idamına da ilişkin açıklamalarda bulunan Uslu, İstiklal Mahkemeleri’nin üyelerinin hiçbirisinin hukukçu olmadığının altını çizerek, idam sürecinde hukuk cinayeti işlendiğini ifade etti.

Çorum’da İl Genel Meclisi toplantısında Atıf Hoca anılırken bazı siyasi partilerin üyelerinin ‘Atıf Hoca’yı kahraman yapıyorsunuz” diye itirazda bulunduklarını anlatan Uslu, “Atıf Hoca bizim kahramanımız. Çünkü Atıf Hoca’yı tanımıyoruz ama fikirlerine aşığız. Atıf Hoca’nın fikirleri bize yol gösteriyor. Ne uğuruna idam edildiğini biz çok iyi biliyoruz. Biz uğruna idam edildiği şeyler içinde canımızı vermeye hazırız. Atıf Hoca kendi değerimiz ve tarihimizdir.

Bu ülkenin geçmişinde bizi utandıran uygulamalar olmuştur. Şimdi gerçek bir demokratik devlete kavuşacaksak geçmişimizde işlenen karanlık bir kısım olayları aydınlığa kavuşturmamız, failleri açığa çıkarmamız şarttır. Atıf hocayı hem seviyoruz hem de Atıf Hoca’nın davasına sahip çıkıyoruz. Bu ülkeye kötülük yapmış olanlar sırf şu etnisiteden, şu meslekten diye rahatça çıkılabiliyorsa biz de Atıf Hoca’nın davasında haklı olduğuna inanıyoruz, geleceğimiz ve inançlarımız açısından sahipleniyoruz. Herhangi bir kimsenin çıkıp da İstiklal Mahkemeleri’nin kararları ortada dururken bunları hukuka uygun gibi savunmak yada bu kararları yok sayıp sadece Atıf Hoca’ya düşüncelerinden, aidiyetinden dolayı Müslümanlığa karşı çıkmak için karşı çıkmış olmak için itiraz etmek onu vatan haini gibi görmek cehaletin daniskasıdır. Atıf hoca bir kısım Atıf Hoca karşıtlarının yada onun üzerinden bizim dünyamıza, ruhumuza bizim zihniyetimize karşı çıkanların iddia ettiği gibi değil Kuvay-ı Milliye hareketine sahip çıkan, işgale karşı çıkan bir vatanseverdir” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık da, bu millete rot balans ayarı yapmak için sürekli ya Abdulhamid’in düşüşü, yada Menderes’in idamının hatırlatıldığını ifade ederek, “Aynı topluluğun kültür havzasına da rot balans ayarı yapılacaksa Atıf Hoca hatırlatılır. Atıf Hoca o kadar büyük bir isim ki büyük bir kültür havzasına karşılık geliyor ve sürekli hatırlatılıyor. İskilipli Atıf Hoca’nın idamını Frenk mukallitliği ve şapka üzerinden tartışmayın bu ona yapılacak en büyük hakarettir. Onu o kadar basite indirgemektir ki birilerinin istediği de budur” diye konuştu.

Eski milletvekili Mehmet Sılay ise İskilipli Atıf Hoca’nın hayatından kesitler vererek, “Kim kime yanlış yaptıysa özür dileyecek. Özür dilemesi lazım. Devlet milletiyle barışmak zorunda. Resmi ideoloji halkıyla barışmak zorunda” şeklinde konuştu.

İHA


Son Güncelleme: 06.02.2016 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.