Atıf hoca konferansı Topçu'yu ağlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu...

03 Ekim 2015 Cumartesi 23:33
Atıf hoca konferansı Topçu'yu ağlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, İskilipli Atıf Hoca'nın idamının cumhuriyet tarihinin en tartışmalı hadiselerinden biri olduğunu belirterek, "Ben Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanı olarak şunu söyleyebilirim İskilipli Atıf Hoca mahşeri vicdanda suçsuzdur, günahsızdır, piri paktır, mübarek, cesur, yürekli bir vatan evladıdır" dedi.

İskilip’te düzenlenen doğalgaz temel atma törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyaret etti. Atıf Hoca’nın mezarı başında dua eden Bakan Topçu, daha sonra Atıf-Derneği ile Çorum İnsani Değerler Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen "İskilipli Atıf Hoca" konulu konferansa katıldı. Bakan Topçu, İskilipli Atıf Hoca'nın tarihteki tüm mazlumların yaşadığı kaderi birebir yaşadığını ve idam cezası ile cezalandırıldığını söyledi. Atıf Hoca'nın idamının cumhuriyet tarihinin en tartışmalı hadiselerinden biri olduğunu dile getiren Topçu, "Halen bu konuda devletin yetkili kurumları bir şey yapmamıştır. Ama bu millet mahşeri vicdanında Atıf Hoca'yı şehidi olarak kabul etmiş, her yıl, her gün, her saat, her saniye geçtikte hafızasına kazıyarak yazmıştır. Onların idamı hiçbir şeye yaramamıştır. Mahşeri vicdanda Atıf Hoca şehittir, kahramandır ve alimdir" diye konuştu.


Milletin bu tür acıları tarihi boyunca yaşadığını dile getiren Topçu, "Bu millet bu tür acıları, mihmandar ettiği, önüne koyduğu alimini de, siyaset adamını da yaşayarak gelmiştir. Menderes'i andığımızda kemiği sızlar, yüreğimiz yanar. Alimlerimiz asılmıştır, ona yüreğimiz yanar. İnşallah bundan sonra millet ne derse o olsun, zalimlerin dediği olmasın" ifadelerini kullandı.

Bakan Topçu, “Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanı olarak şunu söyleyebilirim İskilipli Atıf Hoca mahşeri vicdanda suçsuzdur, günahsızdır, piri paktır, mübarek, cesur, yürekli bir vatan evladıdır. Ne mutlu bu millete ki İskilipli Atıf Hoca gibi serdengeçtileri vardır. Allah'ın izniyle kıyamete kadar ne İskilipli Atıf Hocalar biter ne de onların haykırdıkları kısılabilir. Allah her birimizi onların şefaatine nail etsin inşallah" dedi.

MAHKEMENİN ATIF HOCA’YA TAVRINI ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İskilipli Atıf Hoca'nın yargılandığı mahkemenin tutanaklarından bazı bölümler okuduktan sonra mahkemenin Atıf Hoca’ya karşı takındığı tavırları da anlatan Bakan Topçu, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Bakan Topçu’ya salondakiler de alkışlarla destek verdi.

İskilipli Atıf Hoca'nın torunu Ahmet Faruk İmal ile Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Atıf Hoca'nın hayatı ve eserleri ele alındı.


BAKAN TOPÇU MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇADIRLARINI ZİYARET ETTİ

Bakan Topçu, İskilip’teki programın ardından Çorum'a dönerken Kızılırmak kenarındaki mevsimlik işçilerin kaldığı çadırları görünce araçtan inerek çadırların yanına gitti. Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile boş olan çadırları inceleyen Bakan Topçu, mevsimlik işçilerin zor yaşam şartlarına dikkat çekti. Çadırlarda yaşayan işçilerin birçok zorluk yaşadığını anlatan Topçu, "Üç kuruş kazanabilmek için buralara kadar gelip gidenlere sahip çıkmamız lazım. Bunlar yolda trafik kazası geçiriyorlar, insani olmayan şartlarda gidip geliyorlar. Almanların 1960'larda bize yaptıklarını yapmamamız lazım. Sayın valim ne imkanımız varsa onu yapmalıyız. Neticede bu bir zulümdür. Buna müsaade edemeyiz. Bir iş adamı çalıştıracak adam getiriyorsa gereğini de yapmalı" ifadelerini kullandı.


İHA

Son Güncelleme: 03.10.2015 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165