Av kılavuzları görevde

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü tarafından, hem yöre halkına istihdam...

27 Ocak 2015 Salı 16:17
 Av kılavuzları görevde


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü tarafından, hem yöre halkına istihdam sağlamak hem de av organizasyonlarının başarı ile sonuçlandırılabilmesi amacıyla Av Kılavuzluğu Eğitimi verildi.


Av organizasyonlarının başarılı sonuçlanabilmesi için organizasyonlara refakat edecek, yöreyi ve avlakları bilen av kılavuzlarına ihtiyaç duyulması üzerine düzenlenen eğitimde 12 adet kursiyer kursu başarı ile bitirerek av kılavuzu olmaya hak kazandı. Av kılavuzluğu kimlik belgeleri verilen kılavuzlar görevlerine başladı.


Son yıllarda turizm sektörünün vazgeçilmez kollarından olan av turizminin Çorum’da da canlanması amacıyla Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan avlakların tescillenmesi çalışmalarına ağırlık verdiği ve bunun sonucu olarak 33 adet avlağın tescil çalışmasının tamamlandığını belirtildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Av turizmi sadece tescili yapılan avlaklarda yapılmaktadır. Avlak sayısındaki artış av turizmi organizasyonunu yapan turizm şirketlerinin de ilgisini çekmiştir. İlimizde av turizmi kapsamında av organizasyonu yapmak için Müdürlüğümüze yapılan müracaatlarda artış olmuştur.


Yabancı avcılar Çorum’da avlanıyor


İlimizde şu an itibariyle 1 adet Sırp uyruklu avcı av yapmakta, 28 Ocak 2015 tarihinde ise 9 adet Macar ve 11 Şubat 2015 tarihinde ise 11 adet Bulgar avcının katılacağı av organizasyonları için bütün hazırlıklar tamamlanmıştır.


Bugüne kadar ilimize yaban domuzu avı yapmak üzere 103 adet yabancı avcı gelerek 113 adet yaban domuzu avlamışlardır.


Av gelirlerinden köylere kaynak


Av organizasyonlarından bugüne kadar elde edilen toplam gelir 36 bin 654 TL’dir. Bunun 17 bin 113 TL’si Bakanlık hesabına; geri kalan 19 bin 541 TL’si av organizasyonunun yapılmış olduğu köylerin tüzel kişilik hesaplarına aktarılmıştır. Böylece köylerimize kaynak aktarılmakta, ayrıca ürünlere büyük zarar veren yaban domuzlarının sayısı kontrol altına alınmaktadır.” denildi. 




Son Güncelleme: 27.01.2015 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165