Av sezonu başlıyor

2015-2016 yılı av dönemi, 15 Ağustos 2015 Cumartesi günü bıldırcın, üveyik ve yaban domuzu avı ile başlayacak.

12 Ağustos 2015 Çarşamba 14:39
Av sezonu başlıyor


2015-2016 yılı av dönemi, 15 Ağustos 2015 Cumartesi günü bıldırcın, üveyik ve yaban domuzu avı ile başlayacak.


Konuya ilişkin açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdür V. Yüksel Şimşir, belgeli avcıların, avına izin verilen av hayvanları ve günlük avlanma limitlerine özen göstermeleri hususuna dikkat çekerek, şunları söyledi;


“Avlanma için gerekli belgeler; Avcılık belgesi, avlanma izin pulu ve geçerli yivsiz tüfek ruhsatnamesi ve Avbis üzerinden alacakları avlak izin belgesidir.


Tür bazında avlanma limitleri tekrar düzenlenmiş olup, bir av gününde bıldırcın 10 adet, üveyik 8 adet, yaban domuzu 2 adet, yaban tavşanı 1 adet ve kınalı keklik 2 adettir.


İlimizde çil kekliğin 2015-2016 yılı avlanma döneminde avı serbesttir. Ancak avcılarımız çil ve kınalı keklikten toplamda 2 adet avlayabileceklerdir.


İlimizde avlakların tescil işlemi tamamlanmıştır. 37 adet tescili yapılan avlağımızın 22 adeti devlet, 15 adeti ise genel avlaktır.


Avcılarımızın avlaklarda avlanabilmeleri için ava gidecekleri günün en az bir gün öncesinden gece saat 24.00’e kadar izin almaları gerekmektedir. Avcılarımız avlaklardan izin almak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesinden Av ve Yaban Hayatı Bilgi sistemine girerek TC ve kendilerine verilen avlanma izin kartlarının (avlanma pulu) seri numaralarını girerek izin alacaklardır.


Kaçak avcılıkla mücadelede tüm halkımızın ve özellikle belgeli avcılarımızın yardımlarını bekliyoruz. Kaçak av ihbarı için Jandarma’nın 156 ve Şube Müdürlüğümüzün 224 34 31 nolu telefonlarına bildirmelerini özellikle rica ediyoruz.”



Son Güncelleme: 12.08.2015 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.