Ayağının tozuyla ilk yorum

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Anayasa Değişikliği Paketi sabaha doğru TBMM’den geçtikten sonra seçim bölgesine gelerek sahaya indi.

21 Ocak 2017 Cumartesi 15:53
Ayağının tozuyla ilk yorum

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Anayasa Değişikliği Paketi sabaha doğru TBMM’den geçtikten sonra seçim bölgesine gelerek sahaya indi.


İLK DEĞERLENDİRME HABERCİM19’A


Ayağının tozuyla ilk olarak Habercim19’u ziyaret ederek yaşanan gelişmeleri değerlendiren Milletvekili Kurt, “Anayasa değişikliğinin 18 maddesini halka arz edecek şekilde Allah’ın izniyle genel olarak 339 kabul oyuyla çantamıza koyduk geldik, şu anda sahadayız.


‘BİZ BUNA İNANDIK’


Biz anayasa komisyonunda olsun, sayın başbakanımız ve adalet bakanımızla yaptığımız istişare toplantılarında olsun, anayasa değişikliğinin olmasına inandık. Türkiye’nin 14 yılda kat ettiği vizyonun dünyadaki krize rağmen kat ettiği ekonomik ilerlemenin artması için sistemde güçler ayrılığının netleşmesi gerekiyordu. Yani yasama, yasama işini yapacak, yürütmede profesyonel olarak görevini yerine getirecekti.


Şu anda tüm yetkilere haiz olup tüm yaptırımlara sahip olan ve denetimden âri olan Sayın Cumhurbaşkanımız, cumhurun başı makamının cumhura hizmet etme manasında denetlenebilmesine inandı ve bu değişikliklere MHP grubu ile birlikte mutabık kaldık. Söz konusu maddeler parlamentoya, genel kurula geldi.” Dedi.


‘CHP’NİN TAVRI ÇOK ÜZÜCÜ’


Anayasa değişikliği sürecinde CHP’nin tavrının kendisini çok üzdüğünü belirten Kurt, “1923 Türkiye’sini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz diye geçinen CHP’nin teröre yataklık ve yandaşlık eden ve dağda anneleri ağlatan HDP ile kol kola girerek sadece itiraz etmek adına hayır demesi ve ülkenin geleceği için değil, farklı huzursuzluk yaratması beni çok üzdü. Şükür Allah’a sağduyu kazandı. Bize düşen Çorum’da ve Türkiye genelinde simitçiden profesöre kadar tereddüt olmadan herkesin evet diyebileceği bilgilendirmeyi yapabilmektir.” Diye konuştu.


KADIN VEKİLLERİN KAVGASININ PERDE ARKASI


TBMM’de yaşanan kavganın kaynağının AK Parti olmadığını savunan Kurt, “ CHP milletvekilleri kürsüyü işgal ettiler. Ve tüm konuşma ve eylemleri rencide edici ve insanları aşağılayıcıydı. Biz hiçbir zaman için muhalefetin muhalif olmasına ve fikir beyanına karşı değiliz. Çünkü biz hoşgörü partisiyiz. Genel başkan yardımcımızın arkadan atılan yumrukla burnu kırıldı. Trabzon milletvekilimizin ayağı ısırıldı. Hafif darplar oluştu. Buna rağmen maddeleri oyladık. Söz halkın ve milletindir. Biz halkımızın hizmetkÂrıyız. Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın özgür, mutlu olması için gece gündüz çalıştık. En son bayan vekillere yönelik yapılan provakasyonda maalasef CHP’den ihraç edildiği ve yargının ihracını onaylandığı gün Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka kendisini kürsüye kelepçeledi. Aile bakanı, sağlık bakanı ve Meclis Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı ve CHP Milletvekili Şafak Pavey’in ısrarına rağmen ısrarla kürsüyü işgal etti. Madde oylamasına geçemedik. Halka karşı sorumluluğumuz var. Bayan vekiller olarak kendisini iknaya çalıştık. Anahtarını temin ettiğimiz kelepçeyi açmaya çalıştık. HDP milletvekillerinden Burcu Hanım Antalya milletvekilimiz ile ağız dalaşına girip saçını çekti.” Dedi.


‘SÖZ VE KARAR MİLLETİN’


Milletvekili Kurt, artık son söz ve kararın milletin olduğunu belirterek, “Yeter artık bundan sonra söz milletindir. Emanet milletindir. Milletin emanetini millete teslim ettik. Biz işi asıl sahibi millete tevdi ettik. O yüzden bugün Çorum’dayım.” Şeklinde konuştu.



Son Güncelleme: 21.01.2017 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165