Ayıkla pirincin taşını

Çorumlu Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Çorum Tanıtım Günleri Fuarı’nda Osmancık standını...

19 Kasım 2013 Salı 00:11
 Ayıkla pirincin taşını

Çorumlu Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Çorum Tanıtım Günleri Fuarı’nda Osmancık standını 8 bin kişi ziyaret etti. Kaymakam Sezgin Üçüncü ve Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, fuar süresince dünyaya ün salan Osmancık 97 pirincinden yapılan pilavın da ikram edildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ndeki fuarda Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesi'nin açtığı stant yoğun ilgi gördü. Osmancık'ın kültür ve turizm faaliyetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel yerlerinin tanıtıldığı görsellerle süslenen stant ziyaretçi akınına uğradı.

Osmancık standında dünyaya ün salan Osmancık 97 pirincinden yapılan pilav ikramı da izdihama neden oldu. Fuar süresince standı ziyaret eden 8 bin kişiye pilav ikram edildi. Kaymakam Sezgin Üçüncü, dünyada bir marka haline gelen Osmancık pirincinin başkentte büyük ilgi gördüğünü belirtti. Osmancık'ın tarihi ve kültürel yerlerinin başında gelen Koyunbaba Köprüsü, Koyunbaba Türbesi, Akşemseddin Camii, İmaret Camii gibi yerlerinde tanıtıldığını kaydeden Kaymakam Üçüncü, Osmancık tanıtımı açısından fuarın önemli bir işlev üstlendiğini ve fuarın verimli geçtiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ise, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da fuar süresince Osmancık standının yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Başkan Yazıcı,"Osmancık tanıtımı için başkentte gerçekleştirilen fuarda ilçemizin tanıtım görevini en iyi şekilde yerine getirdik. Tarihi ve kültürel yerlerimiz başta olmak üzere dünyaya ün salan Osmancık 97 pirincimizin de tantımı sağlandı. Bu kapsamda pirincimizden yapılan pilavımızı fuar süresince 8 bin kişiye ulaştırdık" dedi.

Ankara’da düzenlenen 2. Çorum Tanıtım Günleri’nde Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesi tarafından ‘Ayıkla Pirincin Taşını’ yarışması düzenlendi. Büyük ilgi gören yarışmada birinci olana 10; ikinci olana ise beş kiloluk Osmancık pirinci hediye edildi.


Fatma Başköy de ayıkladı

Çeşitli etkinliklerle fuar alanına renk getiren Osmancık, hafta sonu düzenlediği yarışma ile fuar alanına gelen davetlilerden büyük ilgi gördü. Yarışmayı Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy de takip etti.

Özel tepsilere konan pirinçler içerisine pirince benzer 20 adet taş atıldı. Taşları ilk olarak bulan ve birinci olan kişiye 10; ikinci olana ise beş kiloluk Osmancık pirinci hediye edildi. Yarışma hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, “Osmancık pirinci tüm dünyaya ününü yaymış bir markadır. Biz bu tanıtım günlerinde hem ilçemizin tarihi yönlerini tanıtırken hem de herkes tarafından bilinen ve büyük ilgi gören Osmancık pirinci ile halkımızı buluşturduk. Osmancık pirincimizde vatandaşlarımız taş bulamaz. Biz ‘Ayıkla Pirincin Taşını’ yarışması ile pirinçlerin içine boncuk tarzı taşlar yerleştirdik ve bayan vatandaşlarımızı yarıştırdık. Böylece fuar kapsamında bir hareketlilik sağlarken vatandaşlarımıza da hediye pirinçler dağıttık.” dedi.

Yarışmada birinci ve ikinci olanlara hediye pirinçlerini Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çıplak verdi.





Son Güncelleme: 19.11.2013 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.