Badem bahçesi meyve verdi

Bayat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Meyveciliği Geliştirme Projeleri kapsamında...

01 Temmuz 2015 Çarşamba 14:40
 Badem bahçesi meyve verdi


Bayat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Meyveciliği Geliştirme Projeleri kapsamında teşvik ettiği badem bahçesi projesi meyve verdi.


Bayat Kaymakamı İdris Akça ve İlçe Müdürü Arslan Arslan, yaklaşık 5 yıl önce oluşturulan ilçenin ilk ve tek badem meyve bahçesini ziyaret etti. Dorukseki köyü çiftçilerinden Yusuf Pala’ya ait sertifikalı fidan kullanım desteği kapsamında tesis edilen 20 dekar kapama badem bahçesi meyve verdi.


Bir arkadaşının kendisini yönlendirmesi ile badem yetiştirmeye karar verdiğini söyleyen Pala, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde ve desteğiyle ince kabuklu, pazar değeri yüksek çerezlik çeşitlerle bahçe tesis ettiğini söyledi. 


Kaymakam İdris Akça,, birçok meyve türünün soğuklardan zarar gördüğü bir yılda bademlerin meyveye durmasını çok olumlu bulduğunu belirterek, üretime yapmış olduğu katkının yanında diğer çiftçiler için de ışık olabilecek bir çalışma yaptığı için Yusuf Pala’yı tebrik etti, bol ve bereketli kazançlar diledi. 





Son Güncelleme: 01.07.2015 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.