Bağcı’dan Bakan’a 2 talep

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, 2014 Merkezi Yönetim Bütçesinin...

18 Kasım 2013 Pazartesi 14:05
 Bağcı’dan Bakan’a 2 talep


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, 2014 Merkezi Yönetim Bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesi üzerinde söz alarak 2 bölüm halinde bir konuşma yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, konuşmasının ilk bölümünde Gençlik Merkezlerinin amaç, misyon, hedef ve faaliyetleri üzerinde sosyolojik değerlendirmeler yaparak “okul ortamı” dışında yeni bir sosyal ortam, sosyalleşme mekanı olarak gençlik merkezlerinin önemli bir görev üstleneceğini söyledi.

Bağcı, daha sonra Çorum adına; 2016 Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası, ihale edilen Osmancık Gençlik Merkezi, Sungurlu Gençlik Merkezi, inşaatı devam eden 300 yataklı Osmancık Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, 2013 yılı Ek Programına alınan Sungurlu Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu olmak üzere 5 proje için Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç’a teşekkür etti. Ayrıca Bakan Kılıç’tan; Çorum, Amasya ve Yozgat üçgeninde bulunan Ortaköy
İncesu Kanyonu bölgesine ya da 45 km’lik sahili olan Obruk Barajı bölgesine bir Sporcu-Gençlik Kampı kurulmasını talep etti.

Bağcı, ayrıca Hitit Üniversitesinin Kuzey ve Güney Yerleşke olarak 2 bölümden oluştuğunu belirterek, Güney Kampüs bölgesinde 750 yatak kapasiteli Yükseköğrenim Öğrenci Yurdunun tamamlanarak hizmete alındığını, ancak Kuzey Kampüs alanında yurt bulunmadığından 2014 yılı Yatırım Programına 1000 yatak kapasiteli (500+500) yükseköğrenim öğrenci yurdunun dahil edilmesini talep etti.

Bağcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a Çorum’a olan ilgisi ve desteği için teşekkür ederek, talepleri için destek istedi. 




Son Güncelleme: 18.11.2013 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.