Bakan aradı, Vali iptal etti

Vali Ahmet Kara, Çorum’un havaalanı meselesine dair yapacağı sivil toplum kuruluşları ve işadamları ile yapacakları istişare toplantısını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın iptal ettirdiğini açıkladı.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 18:04
 Bakan aradı, Vali iptal etti


Vali Ahmet Kara, Çorum’un havaalanı meselesine dair yapacağı sivil toplum kuruluşları ve işadamları ile yapacakları istişare toplantısını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın iptal ettirdiğini açıkladı.


Ulaştırma Bakanlığı’nın TBMM’de bakanlığının bütçe görüşmelerinde açıkladığı ‘her şehre bir havaalanı’ sözünü hatırlatan Vali Kara, Çorum havaalanının yeniden yatırım programına alınması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.


Karayolu Trafik Haftası açılış töreni sonrasında gazetecilerin havaalanı ile ilgili sorularını cevaplandıran Vali Ahmet Kara, 7 Mayıs Cumartesi günü yapılacağı duyurulan ancak iki gün sonra iptal edilen havaalanı bilgilendirme toplantısını ileride gerçekleştirileceği sözünü verdi.


Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine ‘havaalanını Özel İdare yapacak’ şeklinde bilgi gittiğini vurgulayan Vali Kara, "Yanlış anlama oldu ve Sayın Bakan bizzat arayarak toplantının iptalini istedi. Biz havaalanın '2017 yatırım programına nasıl aldırırız?' diye çalışıyoruz. Özel İdare olarak havaalanı yapmıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması için çalışıyoruz. Toplantıyı ileride yapacağız. Havaalanının yatırım programına alınması için elimizden geleni yapacağız" dedi.


Ulaştırma Bakanı'nın ‘her ile bir havaalanı yapacakları’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Vali Kara, "Biz Çorum'un havaalanı yapılan 81'inci İl değil 54'üncü İl olmasını istiyoruz. Bildiğim kadarıyla 53'üncü havaalanı Yozgat'a yapılıyor" diye konuştu.


Havaalanı bilgilendirme toplantısının iptalinde siyasi baskı olup olmadığı yönünde bir soruya da cevap veren Vali Kara, "Toplantının iptaline siyasilerin herhangi bir müdahalesi olmadı" şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 10.05.2016 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakkı 2016-05-10 09:51:29

çorumun tüm dertleri bitmiş gibi sürekli hava alanı meselesinin gündemde tutulmasını ve ısrarla hava alanı istenmesini bi türlü anlayamıyorum. anadolu'nun ortasında bi şehiriz arkadaş. ne yapacaz yani ankaraya uçakla mı gidecez...
tren, hızlı tren gibi çalışmaların konuşulmaması için sun'i gündem mi acaba?
lütfen...

Avatar
Ahmet 2016-05-10 13:14:15

.ik kafalı hakkı sadece ankara'yamı gidiyor çorumlular.