Bakan Eroğlu cübbe giyip ders verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hitit Üniversitesi’nin akademik yıl açılışına katıldı.

24 Ekim 2014 Cuma 00:38
 Bakan Eroğlu cübbe giyip ders verdi


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hitit Üniversitesi’nin akademik yıl açılışına katıldı. Açılışa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Fen ve Edebiyat Fakültesi’ndeki törende cübbe giyerek kürsüye çıkan Bakan Eroğlu, ilk dersi verdi. Üniversitelerin geniş mekanlarda hizmet vermesinin gerektiğini dile getiren Bakan Eroğlu, “Bizim orman kanunu var biliyorsunuz, adı üstünde orman kanunu. Kanun değiştirdik. Şu andaki cumhurbaşkanımız, başbakanımız da hakikaten çok isabet olur dedi, biz ormanlık alanlarda üniversitelere yer vermelerin önünü açtık. Çorum'a da verdik. Çünkü üniversitelerin çok geniş mekanlarda fiziki mekanlarının çok iyi olması lazım” dedi.

“Yeniden doğsam ne olacaksın diye sorsalar yine bir öğretim üyesi olmak isterim” diyen Bakan Eroğlu, “Hocalık çok güzel bir meslek. Üniversitelerimize çok önem verilmesi, imkan sağlanması lazım. Bakanlar Kurulumuzda daha önceki başbakanımız, şimdiki başbakanımız da üniversitelerin ne talebi olursa onu geçiriyorduk. Bütçe konusunda ne gerekiyorsa yapıyorduk. Çünkü üniversiteler ülkemizin kalkınmasında lokomotif rol oynayan, muasır medeniyet seviyesini aşmak için en önemli kurumlar ve ilim, irfan yuvalarıdır. Üniversitelere her türlü desteği vereceğiz. Değerli hocalarım, üniversitelerdeki eğitim için üç şart gerekiyor. Birincisi fiziki yapıdır. Her türlü imkanların en iyi şekilde olması lazım. Bu hükümetin vazifesidir. Bunu yapmak eksik varsa tamamlamak bizim boynumuzun borcudur. Diğeri de öğretim üyelerinin şevk ve heyecanıdır. Üçüncüsü de talebelerimiz” diye konuştu.

Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, “Bize emanet olan bu gençleri her açıdan, her yönden eğitmek bize düşen en önemli vazifedir. Size de bir çift sözüm var. Sizin anneleriniz babalarınız büyük fedakarlıkla yiyeceğini artırarak, belki size hissettirmiyorlar, sizi okutmak için ne sıkıntılar yaşıyorlar. Siz de gayret göstereceksiniz, bu vatana bu bayrağa hizmet etmek için çaba sarf edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Milli eğitimi gururla desteklediğini dile getiren Bakan Eroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

“En büyük payın milli eğitime ayrılması lazım. Üniversitelerde ne kadar ödenek isterse onlara da o kadar ödenek verilmesi lazım. Bu bakımdan biz 10 milyar TL olan bütçeyi şu anda 72.6 milyar TL’ye yükselttik. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Derslik sayıları arttı, akıllı tahtalar, tabletler dağıtıldı. Biz çok tebeşir tozu yuttuk ama genç nesillerin tebeşir tozu yutmasını istemiyoruz.”

Törende Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bakan Erdoğlu’na İskilip Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan tabloyu hediye etti. Programda ayrıca Hitit Üniversitesi bünyesinde fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okullarına birinci olarak yerleşen öğrencilere Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi.





İHA

Son Güncelleme: 24.10.2014 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.