Baraj projesi ertelendi

Tecrübeli Gazeteci Mustafa Demirer, Çorum Belediyesi'nin önemli vaadleri arasında yer alan Baraj Bölgesi Rekreasyon Projesi'ni değerlendirdi.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 08:59
Baraj projesi ertelendi

Tecrübeli Gazeteci Mustafa Demirer, Çorum Belediyesi'nin önemli vaadleri arasında yer alan Baraj Bölgesi Rekreasyon Projesi'ni değerlendirdi.

İşte o yorum;

Çorum Belediyesi’nin önemli vaadleri arasında yer alan Baraj Bölgesi Rekreasyon Projesi’nin gelecek döneme kalma ihtimalinin arttığı bilgisi geldi.

İLK DÖNEM KONUŞULDU

Hatırlarsak, Çomar Barajı Rekreasyon Projesi Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ilk döneminde konuşuldu. Yıllara dair herhangi bir somut çalışma yapılamayınca bu kez ikinci dönem projeleri arasına yeniden dahil edildi.

KÜLCÜ NE DEDİ?

Külcü, 2014-2019 proje kitapçığında söz konusu projeden, şu sözlerle bahsetti; “Çorum’un dört bir yanına yaptığımz park ve yeşil alanların yanında Çorum Barajı bölgesinden de hemşehrilerimizin en üst düzeyde yararlanabilmesi için çalışmalarımızı başlatacağız. Halen, belediye sosyal tesislerinin bulunduğu alandan Bayraktepe’ye, oradan da Çorum Barajı çevresini kapsayacak alanda piknik yerleri, kafeteryalar, eğlence alanları, gezinti yolları yapacağız. Özel olarak tasarlanacak ışıklandırmalarıyla da rengârenk bir yaşam alanı oluşturacağız.”

ÇOMAR BARAJI SİGORTA

Öğrendiğime göre, Çorum Barajı’nda hali hazırda  5 milyon m3 su rezervi bulunuyor. Bunun 3 milyon m3’ü kullanılabilir durumda. Belediye uzun bir süredir Çomar Barajı’ndan şehir şebekesine su almıyor. Yenihayat, Hatap, Koparan Derivasyon Kanalları ve kaynak suları yeterli geliyor. Şebekeye su alınan kaynaklarda herhangi bir arıza olma ihtimaline karşı Çomar Barajı sigorta olarak elde tutuluyor.

GELECEK DÖNEME KALABİLİR

Diyeceğim odur ki, Çorum Belediyesi yönetimi iki dönemdir söz verdiği Baraj Bölgesi Rekreasyon Projesi’ni -kendilerine göre- makûl gerekçelerle muhtemelen gelecek döneme öteleyebilir.

BU DURUM ÇORUMLULAR’I ÜZER

Hal böyle olunca bağı bahçesi olmadığı için alternatif mesire alanlarını tercih eden Çorumlular da, bir süre daha  barajda istedikleri konforda piknik yapamayacak, güven içinde eğlenip dinlenemeyecek.

Son Güncelleme: 13.07.2016 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.