Barınak değil Hayvan Hastanesi gibi

Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Belediye Başkanı Zeki Gül, hayvan barınağını ziyaret etti

04 Ekim 2018 Perşembe 11:41

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Zeki Gül, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Çorum Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti. Ziyareti sırasında yavru köpeği kucağına alıp seven Gül, gün nedeniyle Ulukavak, Bahçeşehir, Mustafa Kemal Anaokulu minikleri, AK Parti Kadın Kolları, hayvanseverler, Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın ile birlikte barınağı gezdi. Başkan Gül, burada yaptığı konuşmada, insanın yaratılanların en şereflisi olduğunu, hayvanların da insanlara emanet edildiğini söyledi. Her insanın kendisinden başka varlıklara saygı duyması gerektiğini vurgulayan Gül, “Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Hayvan Dostu kentiz. 7/24 saat sokak hayvanlarına hizmet ediyoruz. Bu yıl 1489 hayvan tedavi edildi. Evcil Hayvan Parkımız var. Aileleri bekliyoruz. Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Hayvana insanlığın yüz karası, eziyet, aşağılık bir harekettir. Sevgiyi en üstte, nefreti en altta tutalım. Hayvanlara karşı vicdanlı olalım, Çocuklara hayvan sevgisini aşılayalım. Hayvan sevgisi insanlardaki yardımlaşma duygusunu artırır. Hayvanlar da insanlar gibi var olabilmeyi, sevgiyle hem hal olmayı isterler” dedi. Gül hayvanlara merhamet etmeyenin insanlara da acımayacağını, hayvan şiddetin merhametsizlik ve sevgisizlikten kaynaklandığını kaydetti.

Daha sonra barınaktaki kangal cinsi köpeği zincirinden tutarak gezdiren Gül, gezinti sırasında dışkısını yaparak alanını belirleyen kangal için ‘İmar planını işaretliyor’ esprisi yaptı.

Son Güncelleme: 04.10.2018 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2018-10-04 18:54:32

çorumda bulunan hayvan barınagı türkiyede çogu şehirlerde yok emegi geçen herkesten ALLAH razı olsun

Avatar
Hayvanlar için ümit var. 2018-10-05 10:41:35

Çok güzel manzara. Keşke bütün belediye başkanları böyle olsa.

banner165