'Barış ve huzur için Gelin Birlik Olalım'

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Kutlu Doğum münasebetiyle konu ile ilgili açıklama yaptı.

15 Nisan 2016 Cuma 16:11
'Barış ve huzur için Gelin Birlik Olalım'

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt,
 Kutlu Doğum münasebetiyle konu ile ilgili açıklama yaptı.

Ceritoğlu, açıklamasına şöyle devam etti; “Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V.) sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık için örnek bir şahsiyettir. O bize, kardeşi kardeşe bağlayan en kutsal değerin hak bağı olduğunu ve bunun da kurucusunun Cenab-ı Mevla olduğunu bildirmiştir. O'nun yolundan gitmek, O'nun ümmetinden olmanın sorumluluğu ile hareket etmek ve O'na karşı gösterilen her olumsuz tavrı kendimize yapılmış bir hakaret olarak görmek her müminin en önemli görevi olmalıdır.


Bu yıl ana teması ‘Hz.Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ olan Kutlu Doğum Haftası'nı Efendimiz'in çizgisinde tevhid ve vahdet tanımlarını bir kez daha gözden geçirme fırsatı yakaladığımız zaman dilimi olarak görerek değerlendirmenin özellikle de bulunduğumuz mübarek zaman dilimi içerisinde büyük önem arz ettiğini düşünüyorum. Yüce Dinimiz İslam'ın temel ilkesi olan ve bizler için önerilen yaşam biçimidir Tevhid. Vahdet ise tevhid inancının bir sonucudur. Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V)'in vahdet inancında hiçbir ayrım olmadan tüm insanlığın aynı gaye uğruna bir arada olması amaçlanmıştır. Bizi millet olarak bir arada tutan, kaynaştıran en önemli güç, ortak noktalarımızdan birisi olan İslamiyet'i daha iyi kavrayabilmiş olmamızdır. Bu da son Peygamber olan Efendimiz'in yolundan gitmekle, O'nun insanlığa kattığı güzellikleri anlamakla ve evrensel mesajında mana bulan barış ve huzur iklimine ulaşabilmekle mümkündür. İnsanlara insana olduğunu bir kez daha hatırlatan, insan onurunun her şeyin üstünde olduğunu bizlere bildiren Efendimiz karşılaştığı herkese hiçbir ayrım gözetmeksizin (Dil din ırk milliyet)  insan olduğu için büyük ilgi ve alaka göstermiştir. Allah'ın yeryüzündeki halifesi olan bizler amaçsız ve gayesiz yaratılmadık. Tevhid saf ve cahil bütün hurafelere kapıları kapatan ve en önemlisi de insanı ilahlaştırma yönündeki bütün düşünceleri reddeden bir anlayıştır.


Bu vesile ile Kutlu Doğum Haftası'nın tüm insanlığın ve İslam Alemi'nin Sevgili Peygamberimizi anmaktan ziyade anlamasına vesile olmasını; insanlık aleminin onuruna, barışına, huzuruna ve mutluluğuna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederken bir kez daha  ‘İnsanlığı yüceltmek için Barış ve huzur için Gelin Birlik Olalım’ diyorum."

 

Son Güncelleme: 15.04.2016 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165