Baro, kermes açtı

Çorum Barosu Kadın ve Çocuk Hukuku Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kermes düzenlendi.

08 Mart 2016 Salı 12:37
Baro, kermes açtı


Çorum Barosu Kadın ve Çocuk Hukuku Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle
 kermes düzenlendi.

Bugün Baro salonunda gerçekleşen kermesin açılışına Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, bazı yönetim kurulu üyeleri ile avukatlar katıldı.


Baro Başkanı Altan Akpınar, 8 Mart’ın kadınların daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdiği özel bir günün olduğunu belirterek, “Kadınlara verilmiş siyasal ve sosyal haklara saygı duymak hepimizin asli görevidir.” dedi.


AKPINAR: ‘KADINLARIN HAKLARINA SAYGI DUYMAK ASLİ GÖREVİMİZ’


Akpınar, konuşmasına şöyle devam etti: “8 Mart tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gündür.


Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç olduğu günümüzde, kadınlara verilmiş siyasal ve sosyal haklara saygı duymak hepimizin asli görevidir.


Çorum Barosu olarak şu mesajı vermek istiyorum. ‘Şiddete uğrayan kadınlar asla yalnız değilsiniz, barolar var, avukatlar var, her zaman yanınızdayız, her zaman destek olmaya söz veriyoruz.’ Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın gününü İçtenlikle kutluyorum.”


Programda konuşma yapan Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ise kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önlenmesi için bir takım önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.


Şiddetin sonuçlarının yanında şiddetin önlenmesi için de yasal tedbirlerin artırılması gerektiğini de vurgulayan Komisyon üyeleri, açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler.


KOMİSYON ÜYELERİ: ‘ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN YASAL TEDBİRLER ARTIRILMALI’


“Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önlenmesi için ivedi ve radikal bir takım önlemlerin alınması gerekliliğini yeniliyoruz. Ancak bu önlemlerden kastımız sadece kâğıt üzerinde kalan mevzuat değişiklikleri gibi sığ bir beklenti olmayıp yasalara işlerlik kazandıracak olan toplum eğitimi ve bunun sonucunda da oluşacak toplum bilincidir.


Artık şiddetin sonuçlarının yanında şiddetin önlenmesi için de yasal tedbirler arttırılmalıdır. Toplumda kadın ve erkek eşitliği temelinde eğitim seferberliği başlatılmalıdır. Karar alma mekanizmalarında kadın temsilci kotası uygulanmak sureti ile kadınlarımızın siyasette ve bürokraside erkeklerle eşit şekilde temsili sağlanmalıdır.”


Kermes sırasında komisyon üyesi kadın avukatlar her türlü şiddete karşı mücadeleye dikkat çekmek için ‘Şiddete Son’ yazılı tişörtler giydiler. 


Kermesten gelen gelirlerin ihtiyaç sahiplerine verileceği belirtildi.





Son Güncelleme: 08.03.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.